Köyde Okuyan Öğrenciler, İl Birincisi Oldu

KIRŞEHİR – Kaman ilçesine bağlı Çağırkan köyündeki öğrenciler katıldıkları masa tenisi turnuvasında il birincisi olarak, bölge yarışmasında Kırşehir'i temsil edecekler.

Çağırkan Hacı Meşhude Yılmaz Ortaokulu öğrencileri Sinem Buhur, Nisa Nur Pehlivan, Melek Yaşar ve Tuğçe Nur Haskılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Okul Sporları kapsamında Masa Tenisi Yıldız Kızlar kategorisinde takım olarak il birincisi oldular. Kırşehir’i bölgesel yarışmada temsil etmeye hak kazandılar.

Müsabakaların ardından öğrenciler Kaman Kaymakamı Murat Girgin'i ziyaret etti. Başarılı öğrencileri tebrik eden Girgin, "Takım halinde il birincisi olarak Kırşehir’i bölgesel elemelerde temsil etme hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizin sadece doktor, avukat, öğretmen gibi kişilere değil aynı zamanda da başarılı sporculara ihtiyacı vardır. Kısıtlı imkanlarla bu başarıyı kazanan öğrencilerimizin hem eğitim hem de sportif başarılarını görünce bizler de mutlu oluyoruz. Eminim ki katılacakları diğer müsabakalarda da başarılı olacaklardır." dedi.

Masa tenisi antrenörü Ersin Ekici öğrencilerin zor şartlar altında çalıştıklarını ve azimleriyle başarılı oldukları söyledi. Takım kaptanı Tuğçe Nur Haskılıç ise kendilerine inanmanın başarıyı getirdiğini, bölgesel yarışmalarda Kırşehir'i temsil edeceklerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaymakam Girgin öğrencilere forma, raket, top ve spor malzemeleri hediye etti.

.

Kaynak: AA