Avni Aker Stadı'nın Çimleri Ekopark'ta Yaşayacak

Trabzonspor’un eski stadı Hüseyin Avni Aker’in çimleri Ekopark’ta kullanılıyor.

Trabzon’un Ortahisar Belediyesi, yıkılan Hüseyin Avni Aker Stadı’nın çim sahasını özel makine ile sökerek Ekopark’a taşıdı. Trabzonspor’un karşılaşmalarını Akyazı’da yeni yapılan Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynamaya başlamasının ardından yıkımına başlanan Avni Aker Stadyumu’nun şehirde bir parçasının yaşatılması için Ortahisar Belediyesi harekete geçti. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, stadyumdaki çimleri özel makineler ile zarar vermeden Beşirli’de bulunan Ekopark’a taşıdı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, temiz futbolun oynandığı Hüseyin Avni Aker Stadı’nın çimlerini yaşatmak için Ekopark’a getirdiklerini söyledi.

Genç, “Bu topraklarda doğan ve bu şehrin bir markası, değeri olan Trabzonsporumuzun başarısı için emek veren, futbolcusundan, teknik direktöründen, kalecisinden hepsine şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten Trabzonumuzun futbol hayatında en önemli olan bir alandayız. Avni Aker’imizin daha iyi bir kapasiteye sahip Akyazı Stadyumu’na nakledilmesinden sonra biliyorsunuz buranın kapasitesi 22 bin civarındaydı. Ama şu an biz Akyazı’da 30 binin üzerinde oynuyoruz. Buranın değerlendirilmesi ve farklı bir kent parkı, bir yeşil alan olması amacı ile yapılan çalışmalar doğrultusunda Avni Aker’imiz yüklenici firma tarafından yıkıldı. Burada temiz futbol oynandı. Trabzonsporumuz bu çim üzerinde temiz futbol oynanarak birçok şampiyonluklar kazandı. Bu çimlerin bütün Trabzonlular için çok önemli manevi değeri olduğu düşüncesi ile bu çimlerin bir kısmını, yaklaşık bin metre karelik bir kısmını Ekoparkımızda sergilemek istedik. Lokal olarak küçük parçaları Trabzon’un çeşitli yerlerinde sergileyeceğiz. Nerelere bu çimleri sereceksek üzerine temiz futbolumuzun oynandığı çimler yazacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA