Sabah Sporunda Halterle Tanışan Gençler Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

Kocaeli’de aşçılık ve servis hazırlığı kursu gördükleri merkezde sabah sporunda halterle tanışan Beril Özçakır ve Enes Ali Bayram adlı iki genç, Gençler Kulüpler Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilde ikamet eden korunmaya muhtaç, sokakta çalışan, sosyal risk grubunda bulunan çocukların toplumdan soyutlanmadan yaşamalarını sağlamak, mesleki üretkenlik kazanmaları amacıyla çeşitli kurslar ve eğitimler verdiği Beyaz Kalpler Eğitim Merkezi çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda verilen aşçılık ve servis hazırlığı derslerine katılmak için merkeze gelen Beril Özçakır ve Enes Ali Bayram adlı 17 yaşlarındaki iki genç, sabah sporunda tanıştıkları halterde başarı basamaklarını birer birer çıkıyorlar. Eğitmenlerinin yönlendirmesiyle halter sporunda profesyonellikte ilk adımı atan gençler, 12 Nisan’da düzenlenecek Gençler Kulüpler Türkiye Şampiyonasına katılarak milli formayı giymek için var güçleriyle çalışıyor.

Katıldığı şampiyonalarda kaldırdığı kilolarla Kağıtspor Bayanlar Halter Takımı’na 9 puan kazandıran Beril Özçakır, “Bir tanıdığım vesilesiyle Beyaz Kalpler’e geldim. Aşçılık ve servis hazırlığı dersleri alıyoruz. Beyaz Kalpler’de düzenli spor yapıyorduk. Sporcu hocamız bizi halter sporuna yönlendirdi. Sonrasında bizi buraya getirdi ve halterle tanıştık. Hedefimiz milli takıma katılmak. Şu anda koparma 35 silkme de 45 kilodayım. Hedefim 105 veya 110 kilo” dedi.

Türkiye şampiyonasına katılacak olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Enes Ali Bayram ise, “Okuldan sonra beni Beyaz Kalpler’e yönlendirdiler. Aşçılık kursunda üretim yapıyoruz. Beyaz Kalpler’de spor salonumuz var. Bu salonda ağırlık çalışıyordum. Daha sonrasında kendimdeki yeteneği gördüm. Şu anda haltere devam ediyorum. Koparmada 70, silkmede 80-85 kilodayım” diye konuştu.

Beyaz Kalpler Projesi hakkında bilgi veren halter antrenörü Abdülbaki Yetmiş de, “Gelişim çağındaki çocukların yetiştirildiği, desteklendiği ortak bir projemiz var. Beril ve Enes kardeşimiz de bizim aramıza katıldı.

Onlarla olan hedeflerimiz de gelecek planlamalarında kendilerini milli takımlara aday göstermek. Onları milli takıma sokarak, onların başarı elde etmesidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA