Malatya'da 2 Kişinin Uçağa Kaçak Binmesi

Valilik, olayda ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Malatya'da dün İstanbul uçağına 2 kişinin biletsiz binmesinde ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Malatya Valiliği, AnadoluJet'in Malatya-İstanbul seferini yapan TK-7319 sefer sayılı uçağına, 2 kişinin biletsiz binmesinde ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Öte yandan, uçağa biletsiz binen K.K ile M.G'nin Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Evkur Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe maçı için İstanbul'dan geldikleri ve Fenerbahçe taraftarı oldukları öğrenildi.

Yetkililer, bir süre alıkonulduktan ve Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapıldıktan sonra savcılık talimatıyla salıverilen K.K ile M.G'nin, daha önce de spor müsabakalarına kaçak yollarla girme girişimleri olduğunu belirtti.

AnadoluJet'in dün Malatya-İstanbul seferini yapan TK-7319 sefer sayılı uçakta yolcu sayımı yapılırken 2 kişinin fazla olduğu tespit edilmişti. Tüm yolcuların indirilerek bagajlarının arandığı uçak, yaklaşık 3 saatlik gecikmenin ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket etmişti.

Kaynak: AA