KYK Voleybol Turnuvası Sona Erdi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü ve il müdürlüğüne bağlı yurtlar arası erkek öğrencilerin katıldığı voleybol il turnuvası sona erdi.

09-11 Mart 2018 tarihleri arasında Kuşadası Uğur İnan Kapalı Spor Salonunda yapılan turnuvaya 6 Yurt Müdürlüğü katıldı.

Yapılan müsabakalar sonucunda birinciliği Aydın Yurdu, ikinciliği Sultanhisar Yurdu, üçüncülüğü de Nazilli Yurdu elde etti. Nisan ayında yapılacak Türkiye finali grup elemelerine birinci olan Aydın Yurdu katılmaya hak kazandı

KYK İl Müdürü Feti Karsak, sporun çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bedenen, ruhen insanı zinde tutan sporu tüm KYK yurtlarımızda aktif bir şekilde değerlendiriyoruz. Bizler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü olarak yurtlarımızda barınan gençlerimizi devletine milletine bağlı, devletin bekasını, milletin birliğine her zaman saygı duyarak savunması doğrultusunda, gençlerimizin kendilerinin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak bakımından, onların milli manevi duygularını yükseltmek amacıyla barınma ve beslenmelerinin yanı sıra aynı zamanda da onlara eğitim yaptırıyoruz. Tabi sporun faydaları saymakla bitmez. Hepimiz biliyoruz; spor, vücudu, bedenen, zihnen, ruhen sağlam yapıyor ve sosyalleştiriyor, iletişimi arttırıyor, gençler hayatı öğreniyor, bu nitelikle gençlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Voleybol il temsilcisi Ali Köylüoğlu ise “Böyle güzel bir organizasyonun ilimizde gerçekleştirilmiş olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üç gün boyunca birbirinden güzel ve centilmence maçlar izledik. Gençlerimizin voleybola olan ilgilerini ve sevgilerini gördüğümüz zaman bizler de ayrıca mutlu olduk. İlimizi grup müsabakalarında temsil edecek olan takımımıza başarılar dilerim. Grup müsabakalarından başarıyla ayrılarak Türkiye yarı-finallerine gideceklerine olan inancım tamdır” dedi.

Kaynak: İHA