Burhaniye'de Satranç Turnuvasına 8 İlden 240 Çocuk Katıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Kaymakamlığı, Burhaniye Belediyesi ile Burhaniye Satranç Spor Kulübü ve Burhaniye Belediyespor Satranç Şubesince ortaklaşa düzenlenen 2. Mavi Ada Satranç Turnuvası ve Süper Minikler Satranç Şenliğine 8 ilden 240 çocuk katıldı. Ahmet Akın Kültür Merkezi’nde 2 gün devam eden turnuvada büyük heyecan yaşandı.

Turnuvaya, Burhaniye, Ayvalık, Edremit, Gömeç, Havran, Balıkesir merkez dışında İzmir, Bursa, Çanakkale, Manisa, Muğla, Yalova ve Kütahya’dan sporcular katıldı.

Minik sporcular salonda, yarışırken, veliler de kapı önünde büyük bir heyecanla sonucu bekledi. Turnuva, İsviçre sistemine göre yapılırken, eşleştirme ile toplam 7 tur üzerinden oynandı. Turnuva ya 2012- 2013 doğumlu çocuklar katıldı.

Turnuva, Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören’in gözetiminde yapıldı. Burhaniye Satranç İlçe Temsilcisi Dr. Birgi, Milli Sporcu Dragan Solak’ın sayesinde satrancın ilçede en çok sevilen spor dalı haline geldiğini söyledi.



Balıkesir’de lisanslı sporcu sayısı 3 bini geçti

Kendilerine destek olanlara teşekkür eden Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören, ”3 yılda lisanslı sporcu sayımızı 3 binin üzerine çıkardık. Şu anda il içinde 10.sıradayız. Bunun içinde gerçekten bize destek veren belediye başkanlarına, milli sporcularımıza ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Bu gün de burada Burhaniye Mavi Ada Satranç Turnuvasının ikincisini düzenliyoruz. Sponsorumuz mavi adaya çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 300 öğrenciyle burada küçük yaş gurupları olarak orta seviyede 3 gurupta yarışmayı düzenlemekteyiz. Burhaniye temsilcimiz Nigar İdiz arkadaşımız, Birgi Tuna arkadaşımız, milli sporcumuz Dragan Solak ve diğer milli sporcular gerçekten büyük destek sağlamaktadır. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.



Burhaniye’ de satranç en çok sevilen spor oldu

Burhaniye Satranç İlçe Temsilcisi Dr. Birgi Tuna da, ”Bu gün Burhaniye de 240 sporcu ile geleneksel hale getirmeye çalıştığımız Mavi Ada Satranç Turnuvası’nı yapıyoruz.Geçen yıla göre daha geniş bir katılım oldu. Çanakkale, Bursa, Yalova, İzmir, Manisa, Kütahya, Muğla’dan katılımlarımız vardı. Bundan sonra çok daha büyük organizasyonlar yapmayı arzu etmekteyiz. Burhaniye’ de satranç oldukça gelişti. Satrancın gelişmesinde milli takım oyuncumuz büyük usta Dragan Solak’ın büyük katkısı var. Dragan Solak sayesinde Burhaniye’ de satranç en önde gelen en sevilen sporlardan biri haline geldi. Burhaniye Satranç Spor Kulübü olarak, bu yıl Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda başarılı olmayı ve ikinci lige çıkmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Bursalı sporculardan Ahmet Kılıçkan ise, ”Şimdi Balıkesir’deyim. Ve bir turnuvadayım. Şu anda 7 turdan 7’sini kazandım. 7’de 7 yaptım. C kategorisinde birinci oldum.” dedi.

Yağız Kağan Erdoğmuş da, ”Birinci sınıftayım. Satrancı çok seviyorum. Dünya şampiyonu olmaya çalışıyorum. Bu gün çok mutluyum. B kategorisinde birinci oldum” dedi.

Kaynak: İHA