Rıza Kayaalp'in Tokyo Olimpiyatları'nda Hedefi Altın Madalya

Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak en büyük hedefinin gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Türkiye Süper Lig Grekoromen Güreş Ligi’nin ilk üç hafta maçları 14 takımın katılımıyla Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda oynanan müsabakaların ardından sona erdi. İki gün boyunca farklı sıkletlerde mindere çıkan sporcular, birbirinden çetin ve çekişmeli maçlara imza attı.

Kendi memleketinde hemşehrilerinin önünde 130 kiloda mindere çıkmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü sporcusu ve milli güreşçi Rıza Kayaalp, "2 gündür Türkiye Grekoromen Güreş Süper Ligi müsabakaları Yozgat’ta devam ediyor. Lig şampiyonu olabilmek için Türkiye’nin en iyi takımları burada kıyasıya mücadele ediyor. Ben de kulübüm adına memleketime geldim ve burada mindere çıktın. Uzun zamandır Yozgat’ta güreş maçına çıkmamıştım. Tabi Yozgatlıların önünde güreşmekte benim için gerçekten güzel oldu. Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda yapılması da ayrıca beni gururlandırdı. Çünkü Yozgat’ta böyle büyük bir organizenin yapılması gerçekten çok önemliydi" dedi.

Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için 14 Mart’ta Milli Takım kampına katılacağını belirten Kayaalp, "Önceliğimiz ülkemizi Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda temsil edip, altın madalya kazanmak. Bu arada da kulübümüz için Türkiye için mücadele etmek yani her dalda başarı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.



Rıza Kayaalp: "Büyük hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları"

Hedefleri arasında 2020 yılında yapılacak olan Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade eden Kayaalp, "Hedeflerim arasında 8. Avrupa şampiyonluğuna hazırlanmak var ve 4. dünya şampiyonluğumu kazanmak var. Tabi ki büyük hedef olarak da 2020 Tokyo Olimpiyatları var. Bu benim için çok önemli çünkü iki olimpiyatta da 2’ncilik ve 3’üncülük madalyası aldım. Bu kadar başarıların yanına bir de olimpiyat madalyası da kazanmak istiyorum. O yüzden benim için 2020 bir seferberlik olacak" diye konuştu.



"2024 Olimpiyatları’na bu işi bırakmamam gerekiyor"

Performansını kaybetmeden çalışmalarına devam ettiğini de anlatan Kayaalp, "Şurada 2.5 yıl gibi kısa bir zaman kaldı, sakatlık olmadan her zamanki çalışmaları yapıp formumu koruyarak ilerlemek istiyorum. Her zaman yeni şampiyonluklar hedefleyen ve ülkenin yeni şampiyonluklara ihtiyacı olduğunu düşünen bir sporcuyum. Bu yüzden performansım kaybolmayacak. Tabi yaşımız ilerliyor. 28 yaşındayım ancak bunun etkisini daha görmedim. 2020 Olimpiyatları’na en güçlü olduğum zamandayım. 2024 Olimpiyatları’na bu işi bırakmamam gerekiyor. Ben kendime inandıktan sonra olimpiyat altın madalyasını kazanmak en büyük hedefim. Ama ondan önce yapılacak Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda da şampiyonlukları ülkeme kazandıracağıma inanıyorum. Hiçbir şey bizi yolumuzdan saptırmayacak. 2020 hedefimde olan o madalyayı ülkeme getirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Adem Varlık: "Yozgat’ta güzel müsabakalar geçti"

Milli Takımlar Genel Koordinatörü Adem Varlık ise 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın önemine değinerek, "Yozgat’ta güzel müsabakalar geçti. Liglerin her zaman milli takıma katkıları var, sıkletlerde rekabeti artırmak ve kaliteyi yakalamak için. Burada da 2 gündür güzel ve çetin müsabakalar izledik. İnşallah Türk sporuna ve güreşine faydalı olacak. Hedefimiz zaten bütün müsabakalardan sonra 2020 Olimpiyatlarına hazırlanmak. 2020 olimpiyatlarına giderken güreşçilerimizin performanslarını görmek. Milli takım hocalarımızda zaten takip ediyorlar, Türk güreşi inşallah daha iyiye gidiyor. 2016’da Rio’da 8 madalyadan 5’ini kazanmıştık, 2020’de de bunları artırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA