Engelleri Tekmeleriyle Aşıyor

Bir bacağı protez olan 11 yaşındaki küçük karateci Mehmet Sıddık Hazar, protez bacağıyla attığı tekmelerle engeline meydan okuyor. Büyük bir azimle her gün yaşıtlarından daha fazla antrenman yapan Mehmet, en büyük hayalinin milli bir sporcu olmak olduğunu ifade etti.

Spor yapan arkadaşlarına özenerek küçük yaşta karateye başlayan, bir bacağı protez olan 11 yaşındaki küçük sporcu Mehmet Sıddık Hazar, azmiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle küçük yaşta bir bacağı kesilen amatör sporcu, karateye olan sevgisiyle şimdiden yeşil kuşak olmayı başardı. Tekmeleriyle engeline meydan okuyan minik sporcu, her gün okulundan sonra Esenyurt Belediyesi Zübeyde Hanım Kapalı Spor Salonu’na gelerek antrenmanlarını yapıyor. Bir bacağı protez olmasına rağmen arkadaşlarından daha çok antrenman yaparak kendini geliştirmeye çalışan Mehmet, en büyük hayalinin milli bir sporcu olmak olduğunu belirtti.

Küçük Mehmet, protez bacağıyla attığı tekmelerle büyük başarılar elde etmek istediğini ifade ederken, Esenyurt Belediyesi de azmiyle örnek olan sporcuya ihtiyaçlarını karşılamasında destek olarak hayallerini gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor.

"Karatede şampiyon olmak istiyorum protez ayağımla"

Karatenin hayatında çok önemli bir yeri olduğunu ve bunun için sürekli antrenman yaptığını ifade eden 11 yaşındaki Mehmet Sıddık Hazar, "Sabah kalktığım gibi karate elbiselerimi giyiyorum. Karateye gidiyorum, derslerimizi yapıyoruz. Karate beni hayata bağlıyor, koşarak gidiyorum. Karatede şampiyon olmak istiyorum protez ayağımla. Ben milli olmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Afrin’e gitmek istiyorum, protez ayağımla onlarla savaşırım. Türk askerime selamlarımı iletirim" diye konuştu.



“Ben engelli değilim ki üzülme anneciğim” diyor

Oğlunun engelini spora olan sevgisiyle yendiğini ve milli sporcu olarak yetişmesini çok istediğini ifade eden anne Birgül Hazar ise, “Mehmet ampute takıma, karateye gidiyor. Başkanımız dahil herkes yardımcı oldu bize, onların desteği olmasa altından kalkamazdım. Kendini hiç engelli hissetmiyor, ’ben engelli değilim ki normal insan gibiyim, üzülme anneciğim’ diyor. Bazı zamanlar dışarıda ’bunun ayağı ne olmuş’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

“Ampute takımda da karatede de daha ileriye gidebileceğini düşünüyorum”

Öğrencisine çok güvendiğini ve küçük sporcunun insanların engellerini aşabileceğinin en önemli örneklerinden biri olduğunu belirten Mehmet’in antrenörü Serap Sancar da, “Ben çok güveniyorum bu konuda Mehmet’e. Ampute takımda da karatede de daha ileriye gidebileceğini düşünüyorum. Milli takımda görebilirsiniz. Mehmet özel durumunu kendine bir engel olarak görmüyor, bunu aşmış ve spor yapmayı çok seven bir çocuk” diye konuştu.

Kaynak: İHA