Yelken Açıklaması 6. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları

Organizasyonda, ülke kupası yarışlarını Tayland kazandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 6. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları'nda üçüncü gün mücadelesi tamamlandı.

Türkiye Yelken Federasyonunun (TYF) faaliyet programında yer alan ve Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi'nin ev sahipliğinde İçmeler mevkisinde gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde, ülke kupası yarışı da yapıldı. 21 ülkeden 425 sporcunun katıldığı organizasyonda bu yarışa, her ülkeden en iyi dereceyi elde eden iki sporcu katıldı.

Kıyıdakilerin rahatlıkla izleyebilmesi için karaya yakın bir bölgede kurulun parkurda yapılan 3 yarışın sonunda Tayland birinci oldu.

Günün devam eden bölümünde ise sporcular 5 grup olarak yarışlara katıldı. Büyükler altın grup 3, diğer gruplar 2'şer yarış yaptı. Sporcular, mücadelenin sonunda kıyıya dönüşlerini tamamladı.

Yarışlarda üçüncü gün sonunda genel sıralamada, küçüklerde Türk Milli Takım adına yarışan Oğuz Önal birinciliğini korudu. Büyüklerde ise sonucun, finişe toplu girişler olduğu için jürinin kaydettiği görüntülerin izlenmesinin ve itirazların değerlendirilmesinden sonra, yarın son gün yarışları başlamadan önce açıklanacağı bildirildi.

Organizasyon, yarın ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA