Karabükspor İsviçre'de Fırtına Gibi Esti

8-11 Mart tarihleri arasında İsviçre’de gerçekleşen Avrupa Kupası Euroleauge 1. Grup maçlarında Türkiye’yi temsil eden Kardemir Karabükspor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, grubu namağlup lider tamamladı.

Can Aksu antrenörlüğünde Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde başarılı performans sergileyen Kardemir Karabükspor, İsviçre’de düzenlenen Euroleague 1 Avrupa Şampiyonası ön eleme maçlarında fırtına gibi esti. Kırmızı-mavili ekip eleme turunun ilk gününde karşılaştığı Almanya’nın Rhine River takımını 81-47 ve ardından Rus rakibi Baski Neva Star’ı da 80-50 mağlup etmeyi başardı.

İsviçre’nin Nottwil şehrinde Parapleji Merkez Salonu’nda oynan müsabakaların ikinci gününde ev sahibi İsviçreli rakibi Pilatus Dragons RCZS takımını 68-60 mağlup ederken, turnuvanın son maçında İspanyalı rakibi BSR ACE Gran’ı 78-63 mağlup ederek grubunu lider tamamladı.

B Grubunda İspanyalı takım BSR ACE Gran ikinci, Alman takım Rhine River ise üçüncü tamamladı. Grubu lider bitiren Kardemir Karabükspor, Euroleague 1’de yoluna 27-30 Nisan’da İspanya’dan Andre Vergauwen kupasında devam edecek.

“Hedefimiz kupayla dönmek”

Antrenör Can Aksu, Euroleague 1. ön eleme turnuvasında B grubunu lider tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.



Grupta güçlü rakiplere karşı iyi bir mücadele sergilediklerini belirten Aksu, “Buraya gelirken inanarak geldik ve bunu başardık. Alman, Rus, İspanya ve İsviçreli rakiplerimiz karşısında grubumuzdan namağlup olarak çıktık. Ülkemizi ve Karabük’ü Avrupa’da en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı dalgalandırdığımız için ayrı bir gururluyuz. Şimdi önümüzde Nisan ayında İspanya’da yapılacak olan Andre Vergauwen kupası var. O turnuvadan da aynı başarıyı göstererek kupayla dönmek istiyoruz. Ayrıca, bizleri tribünde destekleyen gurbetçi hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA