Marmaraereğlisi'nden Kısa Kısa

Marmaraereğlisi Belediyesi, mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Marmaraereğlisi Belediyesi, mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Erol Yılmaz başkanlığında Yeniçiftlik Ek Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, spor kulübüne nakdi yardım yapılması konusu görüşülerek karara bağlanırken, ATM para çekme makinelerinin yerlerinin belirlenmesi, belediye meclisinin 04.01.2018. tarih ve 13 sayılı Meclis kararının güncellenmesi ve ihtisas komisyonlarına havale edilen evrakların görüşülmesi konuları karara bağlandı.

Toplantı sonunda Başkan Vekili Yılmaz, bir süre daha meclis üyeleriyle sohbet etti.

- Marmaraereğlisi bayan basketbolcuları yarı finale yükseldi

Marmaraereğlisi Belediyespor bayan basketbol takımı, Marmara Bölge Şampiyonası'nda gruptan namağlup lider çıkarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Erol Yılmaz, Marmaraereğlisi Belediyespor Kulübü'nün, Tekirdağ okullar arası basketbol il birinciliği müsabakalarında 1. olarak Yıldız Kızlar Marmara Bölge Şampiyonası’na katılmaya hak kazandığını söyledi.

Belediye olarak spora tam destek verdiklerini ifade eden Yılmaz, spor kulübü bünyesinde birçok branşta eğitimlerin devam ettiğini de kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Tekirdağ Okullar Arası Basketbol İl Birinciliği Müsabakalarında yıldız bayanlar basketbol takımının şampiyon olduğunu belirten Yılmaz, ''Sporcularımız ciddi bir başarıya imza attılar. Bu manada kendilerini tebrik ederken, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Türkiye yarı finallerine girmeye hak kazandıkları için de gururluyuz.'' dedi.

Yılmaz, Marmaraereğlisi belediyesi olarak sporun her dalında çalışmalarının devam edeceğini de kaydetti.

- Marmaraereğlisi'nde ağaçlandırma çalışmaları

Marmaraereğlisi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçedeki park alanları ağaçlandırılıyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamasında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki park alanlarında ağaçlandırma çalışması yaptığını söyledi.

Ekiplerin, park alanlarına ıhlamur, çınar, erguvan ve akçaağaç türlerinde ağaç fidanlarını diktiğini ifade eden Uyan, ilçe genelinde bu çalışmaların devam edeceğini de kaydetti.

Uyan, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üretmeye devam ettiklerini dile getirerek, ''İlçemizde bulunan park alanlarını bir bir ağaçlandırıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz temin ettiğimiz ağaçları bölgenin durumuna göre dikiyor. Doğayı koruma ve daha güzel bir ilçe adına ağaçlandırmaya her zaman önem veriyoruz.'' dedi.

Kaynak: AA