Beşiktaş, Final Şansını İkinci Maça Bıraktı

Siyahbeyazlı takım, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe ile sahasında 22 berabere kaldı Beşiktaş'ta 52. dakikada Ricardo Quaresma, kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe ile evinde 2-2 berabere kaldı ve final şansını ikinci maça bıraktı.

Gergin geçen ve 3 kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada Alvaro Negredo'nun golüyle öne geçen siyah-beyazlı ekip, Soldado'nun ve Şener Özbayraklı'nın fileleri havalandırmasıyla soyunma odasına 2-1 geride gitti. Beşiktaş, rakibinin 9 kişi kaldığı derbi maçta 82. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın kendi kalesine attığı golle durumu 2-2 beraberliğe getirdi.

Beşiktaş, son bölümde baskı kurmasına rağmen üstünlük golünü bulamadı ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, nisan ayındaki rövanş maçında rakibine konuk olacak.

- Vodafone Park'ta yine gergin derbi

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Vodafone Park'ta oynanan bir derbi maçı daha gergin tamamlandı.

İki takım Dolmabahçe'de Süper Lig ve Kupa olmak üzere 4. kez karşı karşıya gelirken, hakemler, her iki ekip oyuncularına toplam altı defa kırmızı kart gösterdi.

Beşiktaş, sarı-lacivertli rakibini Vodafone Park'ta ilk kez geçen sezon kupa mücadelesinde konuk etti. Bu karşılaşmada siyah-beyazlı takımda Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Robin van Persie'ye yaptığı hareket sonrası Dusko Tosic, kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakmıştı. Fenerbahçe, ikinci yarıda Van Persie'nin attığı golle kupa maçını 1-0 kazanmıştı.

Siyah-beyazlı takımın geçen sezon Vodafone Park'ta rakibiyle yaptığı lig maçı da gergin geçti. Fenerbahçe'de Josef de Souza ve Martin Skrtel, bu karşılaşmada gördükleri kırmızı kartlarla oyun dışı kalmıştı. 1-0 geride olan sarı-lacivertli ekip, buna rağmen uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 1-1 berabere ayrılmasını bilmişti.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Dolmabahçe'de bu sezon oynanan Süper Lig mücadelesi ise sakin tamamlandı. Siyah-beyazlı takım, kırmızı kartın çıkmadığı bu karşılaşmada rakibine 3-1 üstünlük sağladı.

Siyah-beyazlı takım, Vodafone Park'ta kırmızı kartların havada uçuştuğu bir Fenerbahçe maçında daha istediğini alamadı. Kupa derbisinde ilk yarıda Alper Potuk, kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Maçın ikinci yarısında ise Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma, aynı şekilde oyun dışı kaldı. Karşılaşmanın 76. dakikasında bu sefer Fenerbahçe'den Volkan Demirel, kırmızı kartla cezalandırıldı. Beşiktaş, kırmızı kartların çıktığı bu derbi maçında ise rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

Bu arada iki takım arasında Vodafone Park'ta oynanan 4 derbi maçta hakemler toplam 20 sarı kart çıkardı.

- Sahasında Fenerbahçe'ye karşı kalesini kapatamıyor

Beşiktaş, yeni stadındaki Fenerbahçe maçlarında kalesini gole kapatamadı.

Siyah-beyazlı ekip, rakibiyle Vodafone Park'ta yaptığı 4 derbi maçta 5 gol yedi. Süper Lig'deki iki karşılaşmada kalesinde 2 gol gören Beşiktaş, 2 kupa mücadelesinde ise 3 gol yedi.

- Lens'ten kötü performans

Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Jeremain Lens, performansıyla bekleneni veremedi.

Kilolu haliyle dikkati çeken ve geçen sezonki hızından da uzak bir görüntü sergileyen Lens, özellikle takımının 2-1 geriye düştü pozisyon öncesi yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. Fenerbahçe'nin 44. dakikada 10 kişi kalmasının ardından ani atakta topu rakip ceza alanına kadar taşıyan siyah-beyazlı oyuncu, meşin yuvarlağa vurmakta ağır kalınca takımını önemli bir pozisyondan etti.

Lens, maçın ikinci yarısında yerini Ricardo Quaresma'ya bıraktı.

- Ligdeki derbinin yıldızı Quaresma, takımını yalnız bıraktı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Lens'in yerine görev yapan Quaresma, sahada sadece 7 dakika kalabildi.

Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe'ye iki gol atan Quaresma, iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik sırasında Fenerbahçe'den Josef de Souza'ya yaptığı hareket sonrası 52. dakikada kırmızı kart gördü.

Sinirlerine hakim olamayan Portekizli oyuncu, zorlukla sakinleştirebildi.

Beşiktaş'ta ayrıca ikinci yarıda Domagoj Vida'nın yerine Ryan Babel görev yaptı. Oğuzhan Özyakup ise iyileşmesinin ardından 80. dakikada Pepe'nin yerine oyuna dahil oldu.

- Avantajlıyken gol yedi

Beşiktaş, ilk yarıda rakibinin 10 kişi kalarak yakaladığı avantaja rağmen kalesinde golü gördü.

Siyah-beyazlı takım, maçın 44. dakikasında Alper Potuk'un ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Beşiktaş, bu avantaja rağmen 45+2. dakikada Şener Özbayraklı'nın attığı golle 2-1 geriye düştü.

- Negredo, 3 derbi maçında 2 gol attı

Siyah-beyazlı takımı 1-0 öne geçiren golü atan Alvaro Negredo, derbi maçlarındaki başarısını sürdürdü.

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında Galatasaray ile yaptığı maçta fileleri havalandıran İspanyol oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Fenerbahçe'ye karşı gol sevinci yaşadı.

Takımının yaptığı 3 derbi maçında 2 gol sevinci yaşayan Negredo, Süper Lig'deki Fenerbahçe mücadelesinde ise Ricardo Quaresma'nın attığı ikinci golün hazırlayıcısı olmuştu.

Ligde 5 golü bulunan siyah-beyazlı oyuncu, kupada ise 7. kez fileleri havalandırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir golü bulunan Negredo, Beşiktaş'ta 13 gole ulaştı.

Kaynak: AA