Wushu Şampiyonasından Çubuk'a 4 Madalya

Antalya’da yapılan Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonası'nda, Çubuklu 4 sporcu madalya aldı.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonası'nda katılan Çubuk Wushu Takımı 4 madalya kazandı.

Minikler, yıldızlar, gençler, büyükler erkek ve kadın branşlarında, Sanda ve Taolu kategorilerinde yaklaşık 4 bin 500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya, Çubuk’tan 7 sporcu katıldı, 4 sporcu dereceye girerek madalya aldı.

Takım antrenörü Raziye Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun bir hazırlığın ardından turnuvaya katıldıklarını, az bir farkla birincilikleri kaçırdıklarını söyledi.

Dereceye giren sporcuların, Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandıklarını vurgulayan Akgül, şunları kaydetti:

‘’Sporcularımızın maddi imkansızlıkları nedeniyle az bir sporcuyla turnuvaya katıldık. Buna rağmen ilçemizi temsil eden sporcularımız performanslarıyla müsabakalara damga vurdu. Oğulcan Göktuğ Gökçe ikinci, İlker Çetinkaya, Aybike Özmen ve Beyzanur Agören ise üçüncü oldu. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa şampiyonası. İnşallah oraya sporcularımızı götürebilirsek güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Daha çok çalışarak hedefimize ulaşmak istiyoruz. Tüm bu çalışmalarımızda bize destek veren fedakar ailelere sonsuz teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA