Halk Oyunları Yarışması İl Birinciliği İlk Kez Akhisar'da Yapılacak

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanlığının 2017-2018 faaliyet programında yer alan kulüpler ve okullar arası Halk Oyunları Yarışması Manisa İl Birinciliği, 11 Şubat günü Akhisar Spor Salonunda yapılacağı bildirildi. Yarışmalara il bazında 3 kulüp ve 3 okul takımı olmak üzere 6 takımın katılacağı kaydedildi.

Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Akhisar’da yapılacak olan Halk Oyunları Yarışması Manisa İl Birinciliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Halk oyunlarının yörenin ve orada yaşayan insanların kültürü olduğunu belirten Oktay, “İlçemizde ilk defa yapılacak olan yarışmalarda katılımın yüksek olmasını bekliyoruz. Akhisar’da halk oyunlarına büyük bir ilgi var. Bu ilginin artması için elimizden geleni yapacağız. Yarışmalarda katılım sağlayacak olan tüm kulüplerimize başarılar diliyorum, yarışmalara tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

Yarışmalara okullar arası geleneksel düzenlemesiz yıldızlar kategorisinde Akhisar Ali Şefik Ortaokulu, gençlerde Alaşehir Sekine Evren MTA Lisesi ve Soma MTA Lisesi katılacak. Kulüpler arası geleneksel düzenlemesiz dalında minikler kategorisinde Akhisar Dans Gençlik Spor Kulübü, gençlerde Akhisar Gençlerbirliği Gençlik ve Spor Kulübü, geleneksel düzenlemeli dalında gençler kategorisinde Soma Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün katılacağı bildirildi.

.

Kaynak: İHA