Bulancak'ta 'Spor Kardeşliği' 500. Maçını Yaptı

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaklaşık 15 yıl önce başlayan, çoğunluğu esnaf, işçi ve memurlar tarafından kurulan takımlar arasında 500. halı saha maçı oynandı.

İlçede 2004 yılında başlayan iki takımın mücadelesi zaman geçtikçe dostluğa dönüşerek devamlılık haline geldi. Mavi takımın kurucusu bir kurumda memur olan Mensur Yiğit ve kırmızı takımın kurucusu işletme sahibi Ömür Akkaya, bu kardeşlik maçlarının artık bir gelenek haline geldiğini söyledi.



Geçmişten gelen bir ağabey-kardeş ilişkisi ile bir maç düzenlemeye karar verdikten sonra süreklilik haline getirdikleri halı saha maçlarını rövanş niteliğinde uygulayan iki ekip arasında tatlı bir rekabet oluştu. Karşılaşmalara bazı dönemlerde oluşan hava şartları ve bayram gibi özel günlerde ara verilirken, bu zamana kadar yapılan 500 maç sonunda kırmızı formalı takım 245 galibiyet, mavi formalı takım da 228 galibiyet aldı. 27 mücadele de beraberlikle sonuçlandı. 500. maçı 8-7’lik skorla kazanan kırmızı takım olurken, bundan önceki müsabakalarda oluşan en gollü skor ise 13-12 mavi takım lehine. En farklı skor da 14-5 mavi takım lehine olurken, en az gollü maç ise 2-1 ile kırmızı takım lehine oldu. Oynanan 500 maçta kırmızı takım 3 bin 88 gol, mavi takım 2 bin 921 gol sevinci yaşarken toplamda 6 bin 9 gol kaydedildi.

Mavi takımın kurucusu Mensur Yiğit yaptığı açıklamada, “Ömür kardeşimle eskiye dayanan bir dostluğumuz vardı. Bir maç ayarlayalım dedik ve oynamaya başladık. İlk zamanlar ayda bir yaptığımız maçlar birkaç ay sonra süreklilik haline geldi. İlk maçı kazanmıştık, sonrasında Ömür kardeşim ’rövanşı alacağız ağabey’ dedi.

O günden sonra tatlı bir rekabet oluştu ve kim çok yendi, kim çok attı demeye başladık. Ömür kardeşim o zamanlar yirmili yaşlardaydı. Kadrolarımız şimdiye göre farklıydı. Zaman ilerledikçe ara ara değişmeler, takviyelerimiz oldu. Uzun ara verenler ara sıra da olsa yine bizlere eşlik ettiler. Ben buradan profesyonel Türk futboluna sporun bir kardeşlik olduğunu dile getirmek istiyorum. Hele ki böyle, milletçe birbirimize kenetlendiğimiz, Mehmetçiğimizin vatan için, bayrak için, millet ve ülke için göğüs göğüse çarpıştığı zamanda sporu kardeşlikten öteye küfre ve taşkınlığa geçirmeyelim” dedi.

Kaynak: İHA