Beşiktaş'ın Konuğu Kardemir Karabükspor

Siyahbeyazlı takım, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya gelecek Cezası nedeniyle Bursaspor maçında oynayamayan Ryan Babel, yarınki mücadelede forma giyebilecek Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Gençlerbirliği ile oynanan maçta kırmızı kart gören Necip Uysal, cezası nedeniyle Kardemir Karabükspor karşısında görev alamayacak

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında yarın Kardemir Karabükspor'u konuk edecek.

Siyah-beyazlı takımla Kardemir Karabükspor, saat 19.00'da Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Ligin ikinci yarısına Antalyaspor'u 2-1 yenerek başlayan Beşiktaş, sonraki hafta Kasımpaşa'yı da aynı skorla geçti. Beşiktaş, geçen hafta ise deplasmanda Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Siyah-beyazlı ekip, zirvedeki iddiası için Kardemir Karabükspor'u yenip, sıralamada üstünde yer alan takımların puan kaybetmesini bekleyecek.

Spor Toto Süper Lig'de yaptığı 20 maçta 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgiyle 37 puan toplayan Beşiktaş, 4. sırada bulunuyor. Sıkıntılı bir sezon geçiren Kardemir Karabükspor ise şu ana dek 3 kez galip gelebildi. Oynadığı 3 maçı beraberlikle tamamlayan ve 14 kez mağlup olan ve 12 puana sahip olan Kardemir Karabükspor, son sırada yer alıyor.

- İç sahada 36 maçtır yenilmiyor

Beşiktaş, Kardemir Karabükspor karşısında ligdeki başarılı iç saha performansını sürdürmeye çalışacak.

Süper Lig'de son olarak evinde Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, iç sahada 36 karşılaşmada rakiplerine galibiyet şansı vermedi. Ligde sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak yaşayan Beşiktaş, daha sonra oynadığı iç saha mücadelelerinden puansız ayrılmadı.

Beşiktaş, 6'sı Başakşehir Fatih Terim Stadı, biri Atatürk Olimpiyat Stadı, 29'sı da Vodafone Park'ta olmak üzere ev sahibi sıfatıyla oynadığı son 36 lig maçında 29 galibiyet ve 7 beraberlikle 94 puan topladı.

Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 89 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 26 gol yedi.

- Savunmada son haftalarda sıkıntılı

Siyah-beyazlı ekip, son haftalardaki lig mücadelesinde savunmada başarısız bir görüntü ortaya koydu.

Süper Lig'de son olarak 14. haftada Galatasaray'ı 3-0 yendiği maçta gol yemeyen Beşiktaş, üst üste 6 hafta kalesinde gol gördü. Siyah-beyazlı ekip, Galatasaray mücadelesinin ardından Kayserispor, Osmanlıspor, Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Bursaspor'un gollerine engel olamadı. Beşiktaş, son 6 lig karşılaşmasında 8 gol yedi.

- Ryan Babel'in cezası bitti

Kasımpaşa mücadelesinde sarı kart gören ve dördüncü kez bu durumla karşı karşıya kalarak cezalı duruma düşen Ryan Babel'in cezası bitti.

Cezası nedeniyle Bursaspor maçında görev alamayan Babel, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde yarın forma giyebilecek.

- Necip Uysal cezalı

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Gençlerbirliği ile yaptığı karşılaşmada kırmızı kart gören Necip Uysal, cezası nedeniyle Kardemir Karabükspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Gençlerbirliği karşısında 35. dakikada sarı kart gören ve 71. dakikada bir kez daha sarıyla cezalandırılan Necip Uysal, kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

- Hutchinson ve Tosic takımla çalışmalara başladı

Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları geçen Atiba Hutchinson ile Dusko Tosic, takımla çalışmalara başladı.

Takımın tecrübeli oyuncularından Hutchinson, göğsünde yaşadığı sorun nedeniyle ligdeki Bursaspor ile Gençlerbirliği kupa mücadelesinde görev alamamıştı.

Dusko Tosic ise uzun süreli sakatlığından dolayı Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarını kaçırdı.

- Pepe ve Talisca ceza sınırında

Beşiktaş'ta üçer sarı kartı olan Pepe ve Anderson Talisca, Kardemir Karabükspor maçı öncesi ceza sınırında bulunuyor.

İki oyuncu, yarınki mücadelede sarı kart görürse 22. haftadaki Atiker Konyaspor karşılaşmasında görev alamayacak.

Kaynak: AA