Milli Badmintoncular İlk Peşinde

Türkiye Badminton Federasyon Başkanı Özmekik : 'Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda kadınlarda grup lideri olarak çeyrek finale çıkmak istiyoruz. Madalya beklentimiz var' Milli badmintoncu Neslihan Yiğit : 'Dereceye girme olasılığımız çok yüksek' 'Bu şampiyonaya bir ilki gerçekleştirmek için gidiyoruz' Özge Bayrak:'İnşallah bu sene derece yapacağız'

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye, Avrupa Takımlar Badminton Şampiyonası'nda büyüklerde ilk madalyasını hedefliyor.

Milli sporcular, 13-18 Şubat'ta Rusya'nın Kazan kentinde düzenlenecek şampiyonanın çalışmalarını Ankara'daki Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde sürdürüyor.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, milli sporcular Neslihan Yiğit ve Özge Bayrak, AA muhabirine, şampiyonaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özmekik, Kadın Milli Takımı'nın grupta Rusya, Estonya ve Letonya ile karşılaşacağını belirterek, "Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda kadınlarda Rusya'yı yenip grup lideri olarak çeyrek finale çıkmak istiyoruz. Aksi takdirde en iyi grup ikinciliğini elde edip çeyrek finali görmeyi amaçlıyoruz. Madalya beklentimiz var. Derece almak için elimizden geleni yapacağız.'' diye konuştu.

Erkek Milli Takımı'nın ise grupta Finlandiya, Estonya, Norveç ve Letonya ile mücadele edeceğinin bilgisini veren Özmekik, "Çeyrek final bizim için başarı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Özmekik, şampiyonanın olimpiyatlara katılım puanı verdiğine dikkati çekerek, "Tek kadın, çift kadın ve tek erkeklerde olimpiyatlara gitmeyi hedefliyoruz. Bu açıdan da toplayacağımız puanlar bizim için önemli." ifadelerini kullandı.

Rusya'da organizasyon kapsamında 15 yaş altında da şampiyonanın düzenleneceğine değinen Özmekik, bu yaş kategorisinde madalya için ümitli olduklarını söyledi.

- Neslihan Yiğit madalyaya inanıyor

Milli badmintoncu Neslihan Yiğit ise şampiyonada öncelikle Rusya'yı yenmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Takım halinde büyüklerde derecelerinin bulunmadığına işaret eden milli sporcu, "Şampiyonaya az bir süre kaldı. Gruptan birinci çıkarsak diğer turlarımız daha kolay olur. Dereceye girme olasılığımız çok yüksek. Buna inanarak gidiyoruz." diye konuştu.

Olimpiyatlara katılan ilk Türk badmintoncu Neslihan, Türkiye'nin badmintonda son dönemde gelişim kaydettiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Önceden derece yaparız diye gitmiyorduk. Önceliğimiz tur atlamaktı. Şu an derece düşüncesiyle gidiyoruz. Takım olarak 17 ve 15 yaşta derecelerimiz var. Büyükler ve 19 yaşta henüz derecemiz yok. Bu şampiyonaya bir ilki gerçekleştirmek için gidiyoruz. Onun için çok çalışıyoruz."

Badmintonda iyi bir altyapının bulunduğunun altını çizen Neslihan, "Çok iyi genç sporcularımız var. Altyapıda çok iyi başlıyoruz ama büyüklere gelince bir durağanlık oluyor. Genelde üniversiteye geçen, atanan bırakıyor. Şu an kızlarda bunu biraz daha aşmış durumdayız. Büyüklerde de iyi konumdayız. En azından büyüklerde bir değil, 5 sporcu var. Onun için artık büyüklerde de hedefimiz var. Gelecek için umutluyum." şeklinde görüş belirtti.

- Özge Bayrak: "Ümitliyiz"

Neslihan Yiğit gibi iddialı konuşan milli sporcu Özge Bayrak da “Bu sene gerçekten derece yapmak için gidiyoruz. İyi bir antrenman süreci geçirdik. Rakiplerimizi biliyoruz, tanıyoruz. İnşallah bu sene derece yapacağız, ümitliyiz." dedi.

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Özge, 2020 Tokyo hedefiyle ilgili ise şunları kaydetti:

"Şu an tek kadınlarda 3'üncü sıradayım. Olimpiyatlardan sonra çift kadınlarda oynadım. Şu an tekrar teke döndüm. Bu süreçte puan olarak geride kaldım. Hedefim birinci sıraya yükselmek. Onun için de çok çalışıyorum. Kendime inanıyorum.''

Kaynak: AA