Karate Milli Takımı, Guadalajara Ve Dubai'de

Büyükler Karate Milli Takımı, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlıkları kapsamında İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki iki büyük organizasyonda mücadele edecek.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren Büyükler Karate Milli Takımı, şubat ayında iki büyük organizasyonda mücadele verecek. Ay-yıldızlı ekip, Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) önemli turnuvaları arasında yer alan Karate 1 kapsamında, A Serisi’nde Guadalajara ve Premier Lig’de de Dubai etabında tatamiye çıkacak.

Karate 1 A Serisi’nde sezonun ilk etabı, 9-11 Şubat tarihlerinde İspanya’nın Guadalajara kentinde yapılacak müsabakalarla start alacak. Paris’te başlayan Karate 1 Premier Lig’in ikinci etabı ise 16-18 Şubat tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek.

Dünya Karate Federasyonu (WKF), İspanya’daki A Serisi etabına 82 ülkeden 1354 karatecinin katılacağını, Dubai’deki Premier Lig etabına ise şu ana kadar 73 ülkeden 625 karatecinin kayıt yaptırdığını açıkladı.



Delihasan: "Kota müsabakalarına hazırlanıyoruz"

Büyükler Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan, her iki organizasyonda da tam kadro mücadele edeceklerini belirterek, “Dünyanın en iyi karatecilerinin katılım gösterdiği organizasyonlar, Milli Takımımızın hazırlık turnuvaları arasında yer alıyor. Sporcularımızın büyük çoğunluğu kendi kilolarında şu an dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alıyor. Hazırlık turnuvası olarak gördüğümüz bu müsabakalarda takımımızın form grafiğini yükseltirken rakiplerimizi de analiz etme imkanı buluyoruz. İspanya’daki A Serisi etabından sonra yapacağımız hazırlık kampının ardından Dubai’ye gideceğiz ve Premier Lig etabına katılacağız. Sonrasında İstanbul’a dönerek Fas ve Hollanda’da düzenlenecek Karate 1 Premier Lig etapları için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Büyükler Karate Milli Takımı’nın genel bir hazırlık döneminden geçtiğini vurgulayan Teknik Direktör Murat Delihasan, “Sporcularımızın dayanıklılıklarını artıracak kuvvet çalışmaları yaptık. Takımımız şu an tam anlamıyla hazır değil. Bu hazırlık müsabakalarında takımımızın formunu yükselterek 10-13 Mayıs’ta Sırbistan’da yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda başarılı olmak ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakalarına hazır bir şekilde başlamak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Mücadele edecek milli karateciler:

ERKEKLER

Kata - Mehmet Yakan, Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran, Gökay İlgezdi

60 kg - Aykut Kaya, Eray Şamdan

67 kg - Ömer Kemaloğlu, Burak Uygur

75 kg - Serkan Yağcı, Erman Eltemur, Necati Pınarbaşı, Fatih Şen

84 kg - Gökhan Gündüz, Uğur Aktaş, Emre Cevahir

+84 kg - Enes Erkan, Alparslan Yamanoğlu, Rıdvan Kaptan

Erkek Takım Kata - Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran, Gökay İlgezdi

KADINLAR

Ferdi Kata - Dilara Eltemur, Rabia Küsmüş, Gizem Sofuoğlu,

50 kg - Serap Özçelik Arapoğlu, Büşra Tosun, Umay Uygur

55 kg - Tuba Yakan, Asena Pekmezoğlu

61 kg - Merve Çoban, Hilal Nur Punar

68 kg - Merve Baltay, Hafsa Şeyda Burucu

+68 kg - Eda Eltemur, Meltem Hocaoğlu

Kadın Takım Kata - Dilara Eltemur, Rabia Küsmüş, Gizem Sofuoğlu

Kaynak: İHA