Fethiyespor'da Zonguldak Kömürspor Mesaisi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta Fethiyespor, Cumartesi günü Şehir Stadı’nda konuk edeceği Zonguldak Kömürspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Gümüşhane mağlubiyetinin ardından Ölüdeniz Tesisleri’nde Zonguldak Kömürspor maçının hazırlıkları sürerken, sakatlığı bulunan Umut Sözen antrenmana katılmazken, Onur Garip takımdan ayrı düz koşu gerçekleştirdi.

İkinci yarıya başlarken zorlu maçlarla başladıklarını söyleyen Fethiyespor Teknik Direktöri Levent Eriş, Hacettepe bu ligin en çok koşan en iyi mücadele veren takımlarından bir tanesi, Pendik’te talihsizlikle oldu. Son oynadığımız takım Gümüşhane. Elimizi vicdanımıza koyalım. 3 tane bir birinden değerli takımlara karşı oynadık. Bundan sonra bizim korkumuz olmayacak” dedi.

Eriş, “Biz bu takıma işler iyi gitmediği için son 4 haftada dahil olduk. Devre arası yaklaşık 11 oyuncu ile yollarımızı ayırdık. Onların kötülüğünden değildi belki ama iyiliğinden de değildi. Tablo son derece istenmeyen bir tabloydu. O yüzden devre arası bazı oyuncularımızla yollarımızı ayırırken takımımıza da bazı takviyeler yaptık. Takımımıza katkı yapabilecek takviyeler yaptık. Şu anda hazırlık maçı oynamadan lig oynayan bir takıma sahibiz. Böyle bir kadrodan arkadaşının ismini dahi bilmeyen kadrodan galibiyet beklemek, 6 aydır birlikte oynayan ve PTT liginde oynayan Gümüşhanespor’dan galibiyetle dönmek son derece büyük bir başarı olurdu. Ama 60 dakika inanılmaz mücadele eden bir takım vardı. İnanılmaz doğru planlamayı gerçekleştiren bir oyuncu grubumuz vardı. 60’ıncı dakikadan sonra 12 dakikada 3 tane gol yedik. Kırılma anını çabuk yaşayan, kırılma anından hemen vazgeçen bir görüntü çizdik” dedi.

Bu sene tek hedeflerinin ligde tutunabilmek olduğunun altını çizen Eriş, “Hiçbir şey boyacı küpüne benzemiyor. Ama takım kurmanın yolu bu değil. Takım kurmak zaman isteyen, birlikte paylaşım isteyen, birlikte oynamayı gerektiren bir oyun. Beraber çalıştıkta sonra geçen 3 aylık bir süreçte hala sizde bir belirti yoksa bunu sevmiyorum. O zaman o zaman dilimi yalan. Bense öyle demiyorum. 1 gün önce takımımıza katılıp 1 gün sonra maça çıkan oyuncularımızın konumundan bahsediyorum. Bunun için biraz beraber oynamak gerekecek. İnşallah bir iki hafta sonra biz çok iyi bir takım haline geliriz. Bunun içinde her türlü çalışmayı çocuklarımızla birlikte yapıyoruz. Biz burada ne yapmak istediğini bilen bir ekibiz. Kimseye havanda su dövdürmüyoruz, kimseye yalandan hayaller vermiyoruz. Gerçekler bize içerdeki maçları kazanmamızı söylüyor. Başlarken çok zorlu maçlarla başladık. Hacettepe bu ligin en çok koşan en iyi mücadele veren takımlarından en genç takımların bir tanesi, çok zor bir takımdı. Pendik’te talihsizlikle oldu. Son oynadığımız takım Gümüşhane. Elimizi vicdanımıza koyalım. 3 tane bir birinden değerli takımlara karşı oynadık. Bundan sonra bizim korkumuz olmayacak. Biz ondan sonra takım olacağız. Bu takımla ilgili benim zerre kadar bir endişem olmadı” diye konuştu.

Devre arasında istenilen kadronun oluşamayacağını ifade eden Eriş, “Arzu ettiğimiz kadroyu sezon başında oluşturabiliriz. Ve o arzu ettiğim takım Gümüşhane takımıydı. Ama bizim takımımız da devre arası son gün çok değerli oyuncuları takıma katınca arzularıma yakın bir kadro oluşmaya başladı.

Geçmişten gelen bazı alışkanlıklar var. Bu kolay vazgeçilemeyen alışkanlıklarımızdan biz oradan kaldırmak için buradayız, takım olabilmek için buradayız. Takım olduktan sonrada ortada sorun olabilecek şeyler kalmayacak” dedi.

Zonguldak Maçını kazanmak istediklerini kaydeden Eriş, “İçerde kaybetme tahammülümüz yok. İçeride var gücümüzle kazanmak istiyoruz. Lütfen taraftarlarımız küsüp, kırılmasın. Kaybettiğiniz takım Gümüşhane takımı, kaybettiğiniz takım Hacette takımı. Bu deplasman mağlubiyetleri hiçbir zaman ne moralimizi bozabilir ne de beklentilerimizi küçültür. Bizde zaman dilimi içinde birçok takımı rahat şekilde yenebilecek hale geleceğiz. Zonguldak maçını kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımız bu maçta tribünlerdeki yerlerini alsınlar. Oyunculara daha büyük destek versinler. Burası deplasman olsun ki biz hedeflerimizi gerçekleştirelim. Gelecek takımlara bir deplasman fobisi yaratalım” dedi.

Kaynak: İHA