Basketbol Açıklaması FIBA Avrupa Kupası

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 85 Kataja Basket: 83.

Basketbolda FIBA Avrupa Kupası 2. Tur I Grubu 6. ve son haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Finlandiya ekibi Kataja Basket'i 85-83 yendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bu sonuçla grubunu 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile üçüncü sırada bitirerek elendi. Kataja Basket ise gruptaki tüm maçlarını kaybederek son sırada yer aldı ve kupaya veda etti.

Karşılaşmaya 7-0'lık seriyle başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bircevic'in etkili oyunuyla 5. dakikayı 12-8 üstün geçti. Saunders ile pota altından arka arkaya sayılar bulan Kataja Basket, farkı kapattı ve ilk çeyrek 18-18 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyreğe hücumda tempolu başlayan ev sahibi ekip, Buva ve Uğur Dokuyan'ın pota altından Bekir Karlı'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla 16. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 33-23. Boyalı alandan Uğur Dokuyan ve Bircevic ile sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 43-33 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe de etkili başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 22. dakikayı 15 sayı (51-36) farkla geride bıraktı. Savunmayı sertleştiren ve dış atışlardan bulduğu sayılarla 9-0'lık seri yakalayan Kataja Basket, 24. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 51-45. Çeyreğin kalan bölümünde üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip, final periyoduna 67-64 önde girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan son çeyrekte pota altından Buva ve Ayberk Olmaz ile sayılar bulan ev sahibi ekip, 35. dakikayı 80-74 önde tamamladı. Bejerano ve Bradley'in dış atışlardan bulduğu sayılarla Kataja Basket, 34. dakikada ilk kez öne geçti: 80-81. Son bölümleri çekişmeli geçen karşılaşmada, Bircevic ile arka arkaya serbest atış çizgisinden sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahadan 85-83 galip ayrıldı.

Kaynak: AA