Türkiye Şampiyonu Kızlar, Kupayı Meclise Taşıdı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Federasyon Kupası’nda şampiyon olan İzmit Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, kupa ile girdikleri meclis salonunda alkışlarla karşılandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Isparta’da organize edilen Federasyon Kupası final maçında İzmit Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, rakibi Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımını 69-62 yenerek kupanın sahibi olmuştu. İzmit Belediye Bakanı Nevzat Doğan da, 8 takımın katıldığı şampiyonada üst üste 3 galibiyet alma başarısı sağlayan İzmit Belediyespor Bayan Basketbol Takımı oyuncularını makamında ağırladı. İzmit Belediyespor Başkanı Erdoğan Şentürk ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette Başkan Doğan, oyuncuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Oyuncular da Başkan Doğan’a teşekkür ederek kazandıkları kupayı kendisine takdim ettiler.

"Kupayı gerçek sahibi Başkan Doğan’a getirdik"

İzmit Belediyespor Başkanı Erdoğan Şentürk, “İlk turu Antalya’da gerçekleşen şampiyonada çeyrek finale kalmıştık. Isparta’da devam eden turda şansı yok denen bir takımdık ama otoriteleri şaşırtarak kupayı getirdik. Ben öncelikle tüm oyuncularımızdan gurur duyuyorum. Biz bugün buraya kupayı gerçek sahibi olan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a getirdik. Çünkü projenin gerçek sahibi oydu. İzmit’e basketbolu sevdirdik. Ben özellikle bizden desteklerini esirgemeyen Nevzat Doğan’a teşekkür ediyorum. Başarılarımızı sürdüreceğimize, İzmit Belediyesi’nin armasını onurlandırmaya devam edeceğiz. Bu bir başlangıç, 2018 yılı altın yılımız olacak” dedi.

"Bu ekip hedefimiz olan Süper Lig’i de kucaklayacaktır”

Daha sonra konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bir kez daha gururlandıklarını söyleyerek, “Kocaeli’nin İzmit’in uzun süredir beklediği Türkiye çapındaki bir yarışmada birinci olmanın sevincini yaşıyoruz, şehrimiz adına mutluyuz. İzmit Belediyesi kendi konumunda, amatör spora destek veren bir kurumdur. Tabi ki profesyonel sporda da şehrimizin tanıtımında ve spordan destekleri esirgemiyoruz. Bu takımı kurarken hedefimiz Süper Lig şampiyonu olmaktı. Geçen yıl kıl payı diyebileceğimiz bir noktadan şampiyonluğu kaçırarak 1. Lig’de kalmaya devam ettik. Düzenlenen bir turnuvada da Türkiye çapında bir birinciliğin gelmesi şimdiden bizleri güzel bir sonuca ulaştırdı. Ben başta emeği geçen kulp başkanımıza, yöneticilerimize ve oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bu ekip hedefimiz olan Süper Lig’i de kucaklayacaktır” diye konuştu.

Daha sonra İzmit Belediyespor Bayan Basketbol Takımı oyuncularını, İzmit Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda ağırlayan Nevzat Doğan bir kez daha meclis üyeleri önünde takım yönetimine ve meclis üyelerine teşekkür etti. Birliktelik, Meclis Salonu’nda toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

Kaynak: İHA