'Geleceğe Smaç' Aileleri İstanbul'da Buluştu

Eczacıbaşı Geleceğe Smaç projesi kapsamında faaliyet gösteren voleybol okullarından öğrenci ve aileleri “3. Ailemle Voleybol Şenliği’nde” İstanbul’da bir araya geldi.

Geleceğe Smaç Projesi kapsamında İstanbul, Antalya, Bodrum, Çorlu ve İzmir’de toplam 10 kampüste antrenman yapan voleybol okulu öğrencileri ve aileleri, 3-4 Şubat tarihlerinde düzenlenen 3. Ailemle Voleybol Şenliği’nde buluştu.

İstanbul Kovan Spor Kültürü Merkezi’nde düzenlenen ve 6-12 yaş arasındaki voleybol okulu öğrencilerinin “dön kazan voleybol”, “mini voleybol”, “aile voleybolu” ve “park voleybolu” maçları ile eğlenceli bir hafta sonu geçirdiği şenlik, Olimpiyat teması üzerine kuruldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin, olimpik spor dallarını ve olimpik değerleri tanıtmak amacıyla organize ettiği Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) tanıtımını izleyen aileler, ayrıca drama etkinlikleri ile uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlere de katıldılar.

Olimpiyatlarla ilgili tanıtım filmlerini ve Olimpiyatlara katılmış olan Eczacıbaşı A Takım sporcularının röportajlarını izleyen öğrenciler ve aileleri, konakladıkları otelde daha yakın arkadaşlıklar, dostluklar kurma fırsatı buldular.

Eczacıbaşı alt yapılarına seçkin sporcular kazandırmanın yanı sıra Eczacıbaşı spor kültürünü tüm Türkiye’ye yaymak amacıyla başlatılan Geleceğe Smaç projesi, Eczacıbaşı ve ES Voleybol Spor Kulüplerinin işbirliği ile yürütülüyor. Geleceğe Smaç projesinin üçüncü sezonunda beş ildeki on farklı kampüste toplam 700 lisanslı sporcu ile 1250 voleybol okulu öğrencisi antrenman yapmaya devam ederken proje kapsamında 70’den fazla antrenör görev alıyor.

Kaynak: İHA