Türk Tekvandocuları, Olimpiyatlara Hazır

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: '2020 Tokyo Olimpiyatları'na emin adımlarla yürüyoruz' Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin:'Servet Tazegül, sportif yaşantısının neredeyse sonuna geldi diyebiliriz'.

SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2017 yılının Türk tekvandosu için çok başarılı geçtiğini belirterek, "2020 Tokyo Olimpiyatları'na emin adımlarla yürüyoruz." dedi.

Federasyon Başkanı Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası, Paratekvando Dünya Şampiyonası, Paratekvando Avrupa Şampiyonası ve Poomse Avrupa Şampiyonası'nda başarılar elde ettiklerini kaydetti.

Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonasında 182 ülke arasından ikinci olduklarını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Türk tekvandosu ismini, altın harflerle dünya tekvando tarihine yazdırdı. İki sporcumuz dünya şampiyonu olurken, bir sporcumuz dünya ikincisi olmayı başardı. Takım halinde 182 ülkeyi geride bırakarak ikinci sıraya yerleştik. Paratekvandocularımız takım halinde dünya ikincisi, Poomse takımımız ise Avrupa şampiyonu oldu. 2017 yılı, 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlıkları noktasında önemli bir yıldı. Şu anda olimpik havuzun içinde 30'a yakın sporcumuz var. Bu sporcularla beraber, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na emin adımlarla yürüyoruz. 2018'de de 2017'deki başarıların devamını sağlayıp, Allah'ın izniyle Türk tekvandosu için İstiklal Marşı'nı okutmaya devam edecek ve Türk Bayrağı'nı da göndere çektireceğiz."

- "Hedef iyi vatandaş modeli oluşturmak"

Şahin, 400 bin lisanslı ve 100 bin aktif sporcuları bulunduğunu belirtti.

Sporcu sayısında amatör branşlarda ilk sıralarda yer aldıklarını vurgulayan Şahin, "Hedefimiz, gerçekten milletini ve ülkesini seven iyi vatandaş modelini oluşturmaktır." diye konuştu.

- "Servet neredeyse kariyerini tamamladı"

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ise 2017'deki yarışmalarının çok başarılı geçtiğini aktararak, bayanlarda 4-5 sporcunun şu anda dünyada ilk 8'in içinde olduğunu belirtti.

Bu durumun olimpiyat için çok önemli bir şans olduğunu belirten milli takım teknik direktörü Şahin, olimpiyata sporcu göndermek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sakatlıklar yaşayan olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül'ün bazı sıkıntılarının sürdüğünü dile getiren Şahin, bundan sonra müsabakalara devam edip etmeyeceğine kendisinin karar vereceğini ifade etti.

Ali Şahin, sporcusunun aktif spora devam edeceğini pek zannetmediğini vurgulayarak, "Servet Tazegül, sportif yaşantısının neredeyse sonuna geldi diyebiliriz. Servet'in çok güzel bir sportif geçmişi var. Kendi üzerine düşen görevi harika bir şekilde yerine getirdi. Biz de yeni Servet Tazegüller aramaya devam ediyoruz. Onun yerini doldurabilecek, teknik kapasitesi olan farklı sporculara bakmaya çalışıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA