Talat Özkarslı Spor Salonu Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Talat Özkarslı Spor Salonunun resmi açılışı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl hizmete başlayan Talat Özkarslı Spor Salonu'nun resmi açılışı, salona ismi verilen eski milli futbolcu Talat Özkarslı'nın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, açılışta yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin güzel hizmetler yaptığını belirtti.

Kentin nüfusunun 2 milyonu aştığını, 500 bin de sığınmacı bulunduğunu kaydeden Yerlikaya, genç nüfusu çoğunlukta olan şehrin bu enerjiyi sporla, eğitimle, kültürle yoğurması ve geleceğe hazırlaması gerektiğini dile getirdi.

Yerlikaya, bu nedenle spor tesislerine ihtiyaç olduğunu, devlet olarak kendilerinin de büyük bir spor lisesi yapacaklarını belirterek, bu okula da Talat Özkarslı Anadolu Spor Lisesi adını vermeyi planladıklarını bildirdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de Talat Özkarslı'nın döneminde 40 defa A Milli Takım forması giydiğini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Türk futbol tarihine adını yazdıran Talat Özkarslı'nın adını yaşatmak için girişimde bulunduklarını ve spor salonuna ismini verdiklerini belirtti.

Sporun önemini anlatan Şahin, Talat Özkarslı Spor Salonu'nun hemen ardından 250 dönümlük alanda, Perilikaya bölgesine de yeni bir spor salonu yapacaklarını ifade etti.

Törende konuşmaların ardında Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, gösteri maçı yaptı.

Törene eski A Milli Takımlar Teknik Direktörü Tınaz Tırpan da katıldı.

Toplamda 6 bin 500 metrekarelik alana kurulan salon, basketbol, hentbol, tekvando, aikido, karete ve judo salonlarıyla diğer bazı bölümlerden oluşuyor.

Kaynak: AA