İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sporcularının Başarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mili sporcu Hakan Arslan'ın karate şampiyonasında altın madalya kazandığını, atletizm takımının ise Avrupa dördüncüsü olduğunu bildirdi.

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Hakan Arslan'ın altın madalya kazandığı, Portekiz'in Mira kentinde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası'nda ise Türkiye'yi temsil eden atletizm takımının Avrupa dördüncüsü olduğu belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda milli sporcu Hakan Arslan'ın ilk turda rakipleri Almanya'dan Ayman Rouchdi (4-1), ikinci turda Portekiz'den Tiago Duarte'yi (4-1) mağlup ederek çeyrek finale yükseldiği kaydedildi.

Arslan'ın çeyrek finalde Bulgaristanlı sporcu Alan Aprilov ile yaptığı mücadeleyi 6-0 kazandığı yarı finalde ise Belaruslu Mikita Haiko'yu mağlup ederek finale adını yazdırdığı vurgulanan açıklamada, "Finalde Fransız rakibi Heim Ugo ile karşı karşıya gelen milli sporcumuz Hakan Arslan, Avrupa Şampiyonluğunu elde etti. Daha önce Dünya beşinciliği bulunan Hakan Arslan, Avrupa Şampiyonluğu'nu da kazanarak bize büyük bir gurur yaşattı." denildi.

Portekiz'in ev sahipliğinde düzenlenen 55. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atletizm Takımı'nın da Avrupa dördüncüsü olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 takımın katılımıyla Portekiz'de düzenlenen şampiyonada 82 puan toplayan atletizm takımımız Avrupa 4'üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Atletizm takımımızda Ramazan Özdemir ise bireyselde üçüncü olarak podyuma çıkma başarısı gösterdi."

Kaynak: AA