Buzda Tarih Yazmak İstiyorlar

Güney Kore'de 925 Şubat'ta düzenlenecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda Türkiye’yi artistik buz pateni kategorisinde temsil edecek Alper Uçar ve Alisa Agafonova, hazırlık çalışmalarını ABD'de sürdürüyor Milli sporcu Alper Uçar: 'Türkiye tarihinde buzda bir ilki daha gerçekleştirerek, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda uzun programa kalacak 20 takım arasına girmeyi hedefliyoruz'.

BİLGİN ŞAŞMAZ - Güney Kore'de 9-25 Şubat'ta düzenlenecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi artistik buz pateni kategorisinde temsil edecek milli sporcular Alisa Agafonova ve Alper Uçar çifti, uzun programa kalarak tarihi bir başarı daha kazanmak istediklerini belirtti.

Hazırlıklarını ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Detroit kentinde devam eden Alisa Agafonova ve Alper Uçar, AA muhabirine hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Alisa-Alper çifti, yarışma için yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini, fiziksel ve ruhsal anlamda yarışlara hazır olduklarını ifade etti. Türkiye'ye buz dansında tarihinin ilk madalyasını kazandıran ve ilk kez olimpiyat oyunlarında temsil eden çift, hedeflerinin buzda tekrar tarih yazmak olduğunu kaydetti.

Dünyaca ünlü Rus patenci Angelika Krylova'nın aralarında bulunduğu 5 kişilik antrenör ekibiyle günde 8 saat süren antrenmanlar yaptıklarını söyleyen Alper, 2014'te Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanarak elde ettikleri tarihi başarıyı, bu yıl bir adım daha ileri taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

Kondisyon ve moral açısından en üst düzeyde olduklarının altını çizen Alper Uçar, "Türkiye tarihinde buzda bir ilki daha gerçekleştirerek, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda uzun programa kalacak 20 takım arasına girmeyi hedefliyoruz." dedi.

Ukrayna asıllı milli sporcu Alisa Agafonova da kış olimpiyatlarına ikinci kez davet edildikleri için çok mutlu olduğunu ifade etti. Geçirdikleri yoğun hazırlık döneminin ardından uzun programa kalacaklarına inancının tam olduğunu belirten Agafonova, takım olarak çok çalıştıklarını ve iyi durumda olduklarını, Türk halkını gururlandırmak için mücadele edeceklerini söyledi.

- Umut Acar: "Bizim için büyük bir gurur kaynağı"

Alisa-Alper çiftinin antrenörlerinden Angelika Krylova, 3 yıldır devam eden çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını anlattı. Alisa ve Alper ile çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Krylova, büyük beklenti içinde olduğu çiftin, en iyi performanslarını gösterip, hedeflerine ulaşacağına inandığını kaydetti.

Detroit Paten Kulübü Genel Müdürü Jerod Swallow da Alisa-Alper çifti gibi buz dansının tanınmış sporcularıyla çalışmanın kulübü adına taşıdığı öneme dikkati çekti. Detroit Paten Kulübünün dünyaca tanınmış sporcular tarafından tercih edilen bir tesis olduğunu dile getiren Swallow, Alisa ve Alper'e başarılar diledi.

Sporcuların antrenörü, kondisyon ve fizik tedavi uzmanı Britta Ottoboni de özveri ve disiplinli şekilde çalışmalarını sürdüren çiftin, Türk halkını gururlandıracağına inandığını söyledi.

Çifte destek olmak ve başarılar dilemek için Detroit Paten Kulübüne gelen Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Umut Acar da "Çok sayıda Türk vatandaşımızla 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'na uğurlayacağımız Alisa ve Alper çiftine şans dilemek için Detroit'e geldik. Kendileri bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA