Atlı Cirit Turnuvası Tamamlandı

Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü, turnuvanın şampiyonu oldu.

Uşak Belediyesinin düzenlediği Atlı Cirit Turnuvası'nı, Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü kazandı.

Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezindeki cirit sahasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uşak Belediyesi Atlı Cirit Turnuvası, Bir Eylül ve Karağlan atlı cirit spor kulüpleri arasında oynanan final müsabakasıyla tamamlandı.

Final mücadelesini kazanan Bir Eylül Atlı Cirit Kulübü, turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvada en centilmen oyuncu ise Karaoğlan Atlı Cirit Spor Kulübü Kaptanı Serkan Eser seçildi.

- "Cirit şahlanacak"

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, maçın ardından düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, turnuvaya 24 takımın katıldığını belirterek, "Cirit sporunu yaşatmak ve bu coşkuyu hemşehrilerimizle birlikte paylaşmak bizleri mutlu ediyor. Atalarımızın emanetine sahip çıkıyor, cirit kulüplerimize her anlamda destek oluyoruz. Ciridi seviyoruz, öz kültürümüzü yaşatmak bizler için önemli” dedi.

Turnuvanın çok çekişmeli bir final mücadelesine sahne olduğuna işaret eden Cahan, şöyle devam etti:

"Çok iyi bir müsabaka izledik. Şehrimizdeki kulüplerimiz, her geçen gün kendilerine yeni bir şeyler katmaya devam ediyor. Biz kulüplerimizin yanındayız. İnşallah hedefimiz bu yıl Türkiye birinciliğini almak. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz çünkü bugün burada 7’den 77’ye her görüşte ve eğitimde insanımız vardı. Cirit, Uşak’ta tam anlamıyla şahlanacak ve inşallah cirit başkenti olduğumuzun mührünü vuracağız. Olumsuz hava koşullarına rağmen yağmur çamur dinlemeden tribünleri dolduran vatandaşlarımız bunun en büyük delili ve destekçisidir"

Turnuvada en centilmen oyuncu seçilen Eser de güzel bir turnuva olduğunu ifade ederek, "Sahamızı yaptıran, çizmelerimizi ve formalarımızı bizlere sağlayan, ata sporunun en büyük destekçisi Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a da gösterdikleri hassasiyetler nedeniyle teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA