657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin Açıklaması 'Afrin'e Gitmeye Hazırım'

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, “Afrin’e gitmeye hazırım, yeter ki götürsünler” dedi.

Bir basın açıklaması yapan Ahmet Çetin, 9 Şubat 2018 Cuma günü Selimiye Camii avlusunda Deytin Dalı Harekatı’na destek verileceğini söyledi.

Tüm iş adamları, siyasi partiler ve STK temsilcilerinin Edirne’de birlik beraberlik içinde olmasını beklediğini belirten Ağa Çetin, 9 Şubat Cuma günü Selimiye Camii önünden başlayacak kortej yürüyüşünün Askerlik Şubesi önünde son bulacağını söyledi.

Tüm yağlı güreş ağalarını Edirne’ye davet ettiğinin altını çizen Çetin, yürüyüşe mehter takımının da eşlik edeceğini belirtti.

Basın toplantısına ağa kıyafetiyle gelen Çetin, “Şehit Mehmetçikleri saygıyla anıyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün şehitlerimiz var çünkü. Acı bir gündeyiz. Herkes birer Mehmetçik. Türkiye’nin dünyaya bakan serhat şehri Edirne’den Cuma günü saat 11.00’de Selimiye Camii Meydanı’nda binlerce insanla hatta Edirne’nin her sokağını dolduracağız. Önce cuma namazımızı kılacağız. Namazdan sonra askerlik şubesine yürüyüşe geçeceğiz. Orada kabul ederlerse orada herkesin Mehmetçik olduğunu dünyaya duyuracak” dedi.

Kaynak: İHA