Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na Doğru

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu için kayıtların başladığını bildirdi.

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun bu yıl dördüncüsünün düzenleneceğini belirtti.

Koşu için sporcu kayıtlarının başladığını ve 29 Nisan'da koşulacak yarı maratonda mücadele etmek isteyenlerin www.dostlukyarimaratonu.org internet adresinden başvurularını yapabileceklerini dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

"Bu yıl da IAAF tarafından 2018 programına alınarak 29 Nisan'da yapılması planlanan bu maratona dünyanın farklı ülkelerinden sporcuların gelecek olması hem Edirne'nin hem Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu yıl bin 500 kişinin katılması öngörülen maratonumuzun geleneksel dostluk, kardeşlik temasına ilave olarak çevre konusunda duyarlılığı artırmak ve farkındalık yaratmak adına 'plastiğe hayır' temasını eklemiş bulunmaktayız. Ayrıca bu yıl yarı maratona ilave olarak çocuk atletizmi ve engelli atletizmi ile ilgili iki ilave etkinlik daha organizasyon kapsamında yapılacaktır. Bilindiği üzere geçmiş yıllarda olduğu gibi maratonun parkuru Selimiye Camisi önünden başlayarak sinagog, tarihi Tunca ve Meriç köprülerinden geçerek Yunanistan'ın Kastanies kasabasına pasaportsuz vizesiz gidilip oradan dönülerek Lozan anıtı, tarihi tren garı ve tarihi köprülerden geçerek Selimiye Camisi'nde noktalanacaktır."

Kaynak: AA