Ege'nin İki Yakası Dostluk Maçında Bir Araya Geldi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Yunanistan’ın Midilli Adası takımlarından Pallasviakos Kulübünün emektar (vetaran) futbol takımı ile Ayvalıkgücü Belediyespor’un emektar futbol takımı dostluk maçı yaptı.

Ayvalık Belediyesine ait Sarızeybek Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen halı saha karşılaşmasında Pallasviakos veteranları, Ayvalıkgücü Belediyespor vetaran takımını 3-2 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında her iki takımın oyuncuları hatıra fotoğrafı çektirdi. Dostluk maçının ardından her iki takımın oyuncuları, Sarızeybek Tesisleri’nde Yunan ekibinin getirdiği kurabiye ve kuru pastaları çay-kahve eşliğinde yedi.

Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı, dostluk maçını organize edenlerden Pallesviakos Takımı Onursal Başkanı Yorgos Ampelikiotis ile Ege’nin her iki yakasında gönül köprüsü kurmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Bu kez de derneğimizin bünyesindeki ihtiyaç sahibi yoksullar için bir futbol maçı organizasyonu yaptılar. Yunanlı ekip karşılaşmaya beraberinde getirdikleri gıda ve erzak paketleriyle geldi. Kendilerine müteşekkirim” dedi.

Organizasyona destek veren Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova da, Midilli’nin Pallosviakos Kulübünün sık sık Ayvalık’a gelerek benzeri müsabakaları düzenlediğini belirterek, “Bu güzel dostluğu pekiştirmek adına bugün bir kez daha böylesi anlamlı bir yardımlaşmayı hayata geçirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Pallesviakos Onursal Başkanı Yorgos Ampelikiotis ise, böylesi bir organizasyonu düzenlediği için Ufuk Ova ve arkadaşlarına teşekkür ederek, “Bundan sonraki programlarda Ayvalık’ta yapacağımız bu tür müsabakalarda Şefkat Evleri Derneğine sürekli aynı destekleri vereceğiz. Bu güzel organizasyonun yapılmasına vesile olan Fatma Hanım’a da ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Pallasviakos vetaran takımının kaptanı Stalios Balis, organizasyonda emeği geçenlere ve kendilerini organizasyona davet edenlere teşekkür etti.

Kaynak: İHA