Spor Salonları Engelsiz Olsun! Engelsiz Tribün ile Haydi Maça Gel!

Engelli bireyler olarak basketbol salonlarında bizlerin zorluk yaşamadan erişebileceği tribünlerin olmasını istiyoruz.

Takımına gönül veren iyi birer taraftar olarak, takımlarımızı hem kendi salonlarında hem de mümkün oldukça deplasmanlarda “herkes gibi, herkesle beraber” rahatça izlemek ve destekleyebilmek istiyoruz.

Salonların fiziksel durumlarının elverişli olmaması, engelli bireyleri, neredeyse müsabakaların oynandığı sahanın içerisinde bir noktada maçları izlemek durumunda bırakıyor.

Bu noktalardan acil çıkışlara, yemek ve ihtiyaç noktalarına ulaşımın kısıtlı olması maçların rahat izlenememesine, hatta bazen hiç takip edilememesine neden oluyor.

KAMPANYAYA DESTEK VERMEK İÇİN TIKLAYIN

Üstelik salon sporlarının zaman zaman sahanın kenarına da taşabilen oyunlar olması sebebiyle, hem engelli bireyler hem sporcular güvenlik açısından tehlike altına girebiliyor.
Aynı zamanda, engelli bireyler beraber geldikleri refakatçileri ile müsabakaları ayrı ayrı izlemek durumunda kalıyorlar.

Bizler, bugün takımımın sahasında inşa edilen engelsiz tribünde takımımı rahatça destekleyebiliyoruz. Ancak diğer tüm engelli taraftarların, takımlarını nerede olursa olsun destekleyebilmesi ve o taraftarlık ruhunu yerinde yaşayabilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu noktada, Tofaş'ın başlattığı engelsiz tribün hareketinin, diğer tüm spor kulüplerinin katkılarıyla, başta basketbol salonları olmak üzere tüm salon sporlarına yayılmasını diliyoruz.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
TBF
Türkiye Basketbol Federasyonu
Bütün Kulüpler
Türkiye Basketbol Kulüpleri