Masa Tenisi Spor Toto Süper Ligi'nin 4. Etap Maçları Başladı

Masa Tenisi Spor Toto Süper Ligi’nin 4. etap maçları Bursa’da başladı.

Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bugün ve yarın oynanacak maçlarla Masa Tenisi Spor Toto Süper Ligi’nin 4. etap tamamlanacak. Kıyasıya geçen maçları vatandaşlar yakından takip ederken, 5. etap maçları 31 mart-1 Nisan’da Kocaeli’nde 6. etap 26-27 Mayıs tarihinde ise İstanbul’da yapılacak. İstanbl’daki 6. etap maçlarının sonunda ise lig şampiyonu belli olacak.

Süper Lig’in 4. etabını Bursa’da yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Masa Tenisi Federasyon Başkanı Kerim Koç, “Bursa bir spor şehri olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Yapılan organizasyonlar çok rahat bir şekilde ilerliyor. Burası, Türk masa tenisinin en üst sporcularının bulunduğu bir ligdir. Milli Takımımız da buradaki oyunculardan oluşuyor. Bizler de yakından takip ederek oyuncuların performanslarını görmüş oluyoruz. Ayrıca onların yaşamış olduğu heyecana ortak oluyoruz” dedi.

Masa tenisine iki farklı açıdan bakıldığını belirten Koç, “Öncelikli olarak performans sporu olarak görüyoruz. Milli Takımımızın uluslararası arenada başarılı olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde dünyada 380’lerde olan sporcularımız şimdi ise 100’leri zorlamaya başladı.

Bu da olimpiyat kotasının gelmesiyle yeni ufuklara hareket etmemizi sağlıyor. Ayrıca okullara da desteklerimizle masa tenisini yaymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Masa Tenisi Şube Sorumlusu Fehim Ferik, “Bayanlarda geçen yıl Süper Lig, Türkiye Kupası ve ETTU Kupası’nı müzemize götürmüştük. Bu sene de aynı şekilde kupaları kazanmanın haricinde Şampiyonlar Ligi Kupası’nı almak istiyoruz. Bursa’nın adını masa tenisinde dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu konuda iddialıyız. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bizler vermiş olduğu desteği sonuna kadar kullanıyoruz. Her şey masa tenisinin gelişmesi için” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA