'Maçın Sonuna Kadar Mücadele Etmemiz Gerekiyor'

Galatasaray Başantrenörü Marina Maljkovic, "Maçın uzun bir bölümünü düzen dışı oynadık. Karşılaşmanın bir bölümünde savaşmaya karar verdik ama maçın başından sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor" dedi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Beşiktaş’a 81-80 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Başantrenörü Marina Maljkovic, "Maçın uzun bir bölümünü düzen dışı oynadık. Karşılaşmanın bir bölümünde savaşmaya karar verdik ama maçın başından sonuna kadar mücadele etmeniz gerekiyor. Maçın hikayesinden daha çok bugün taraftar desteği inanılmazdı. Yönetim kadrosunun tamamı da bizi desteklemeye geldi, bu çok güzeldi. Böyle bir destek gelmesi güzel ama bizim bu desteği hak etmemiz gerekiyor. Milli takım arasından sonra galibiyetler alıp bu desteği hak edeceğiz. Bu maçtan önce önemli bir toplantı yaptım. Beşiktaş’ı galibiyet için kutluyorum. İki takımı bir tartıya koyarsak Beşiktaş’ın yaptıklarını yapmaktan uzaktık. Beşiktaş tabii çok uzun senelerdir kadrosunu koruyor, geçen sezondan beri her maçta daha iyi giden bir takım. Kasım ayından Şubat ayına kadar bazı problemler yaşadık. Değişiklikler yapmaya çalışıyoruz ama bir türlü istikrarlı şekilde sahaya yansıtamıyoruz. Kariyerimde ilk defa başıma gelen şeyler bunlar. Hem saha içinde hem de saha dışında yaşanan problemler ve artık buna yeter demek istiyorum. En kolay yol benim buradan ayrılıyor olmamdı ama en kolay yol olurdu. Bu süreç içinde oyuncularla iletişim kurmaya çalıştım ve böyle bir karar almamayı uygun gördüm. Milli takım arası bizim için faydalı olacaktır. Oyuncularıma soyunma odasında gözlerinin içine bakarak söyledim; Milli aradan sonra takımda açlık ve istekli oyun görmek istiyorum. Aradan sonra farklı bir takım oluşturmaya çalışacağız" diye konuştu.

Galatasaray forması giyen Ewelina Kobryn ise basit hatalar yaptıklarını dile getirerek, "Böyle bir maçtan sonra maç hakkında konuşmak kolay değil. Belki 1 sayıyla kaybettik ama bu da rakibimizde 1 tane fazla hata yaptığımız anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.

(Ozan Buğra Koşar/İHA)

Kaynak: İHA