Edremit'te Minder Güreşi Heyecanı

Yaklaşık 2 ay önce bir kahvehaneye yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Edremitli minder güreşçisi Berkay Keseoğlu anısına, 3 ilden 150 güreşçinin katılımıyla minder güreşi turnuvası düzenlendi.

12 Aralık 2017 günü ilçedeki bir kahvehaneye yapılan silahlı saldırı neticesinde yaralanarak hastanede yaşamını yitiren Edremit ilçesinin başarılı güreşçilerinden 13 yaşındaki Berkay Keseoğlu’nun anısına, Edremit Körfezi’nde minder güreşi turnuvaları başlatıldı. İlk turnuva, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir illerinden yaklaşık 150 güreşçinin katılımıyla Edremit Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Bilge, eski milli güreşçilerden Avrupa şampiyonu Aslan Seyhanlı, güreşçilerin velileri ve çok sayıda güreş severin katıldığı minder güreşi turnuvasını, Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş Antrenörü Mehmet Çakır yönetti.

Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri ve profesyonel hakemlerin nezaretinde sabah saatlerinde başlayan turnuva akşam saatlerine kadar devam ederken, çekişmeli müsabakalar heyecanla izlendi. Farklı kategorilerde rakipleriyle karşılaşan sporcular, minderde kıyasıya mücadele ederek kazanmak için ter döktü. Hızlı güreşen güreşçiler karşısında zorlanan hakemler, zaman zaman kamera kayıtlarını geri alarak puanlamada hata yapmamak için hassasiyet gösterdi.

“Amacımız çocuklarımızı milli takıma yollamak”

Küçük güreşçiler, tüm sporlar gibi minder güreşinin de çok güzel olduğuna dikkat çekerek, herkesi güreş yapmaya davet etti. Günümüzde güreş antrenörlüğü yapan, eski milli güreşçi ve Avrupa Şampiyonu Aslan Seyhanlı ise, “Edremit ve Burhaniye ilçelerimizde faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Allah rahmet eylesin, merhum öğrencimiz Berkay’ın anısına bu turnuvayı düzenledik. Çok güzel maçlar oluyor. Bütün katılımcılara buradan teşekkür ediyorum. 4 finalistimiz var. 48, 52, 57 ve 86 kiloda finalistlerimiz bulunuyor. 10 Şubat günü de aynı turnuvayı Burhaniye ilçemizde belediyemiz adına yapacağız. Bu turnuvalardaki amacımız, içlerinden 3-5 tane başarılı çocuğumuzu milli tamına yollamaktır. Dünya, Avrupa minderlerinde güreşmelerini sağlamak. Bu çocuklarımız 13-14 yaş grubu. Daha yeniler ama epey yol aldık. Bu turnuvada, sporcularımızı test ettik. Mehmet Çakır hocamız da benim eski öğrencilerimdendir. Çocuklarımızı sokaktan, kötü alışkanlıklardan kurtarmak için çaba gösteriyoruz. Hangi spor dalı olursa olsun, herkesi spora davet ediyoruz. Velilerimiz; Sporun herhangi bir dalına lütfen çocuklarınızı yollayın” dedi.



Minder güreşçileri sponsor ihtiyacı duyuyor

Farklı spor dalları arasında olan minder güreşi, popüler sporlarda olduğu kadar ilgi görmemesi nedeniyle turnuva gibi etkinliklerde ciddi manada sponsor sıkıntısı yaşıyor. Edremit Körfezi’ndeki hiçbir spor salonunda profesyonel müsabakaları karşılayacak düzeyde güreş minderi bulunmaması da sporcular ve ailelerin tepkisine neden oldu.

Güreş Antrenörü Mehmet Çakır ise, “Federasyon başkanımıza, İl Spor Müdürümüz ve İlçe Spor Müdürümüz Fethi Bilge’ye teşekkür ediyoruz. Bizlere öncülük yapıp destek oldular. Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının farklı spor dallarına daha çok sponsor olmalarını istiyoruz. Amatör sporculara daha çok destek olmalıyız. Buradaki sporcularımızdan 3-5 tanesini bile milli takımımıza gönderebilirsek, iyi bir gelecek sağlayabilirsek, teşvik edebilirsek bizim için en büyük gurur verici mutluluk budur. Bizlere ilgi gösteren basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Berkay Keseoğlu’nun babası Yaşar Keseoğlu da, konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Keseoğlu, “Bu güzel turnuvayı düzenleyen Mehmet hocamıza, Aslan hocamıza ve tüm destek verenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki müsabakalarda da bu güzel güreşçi çocuklarımızı görmek istiyoruz. Bu turnuva gençlerimize güzel bir örnek etkinlik oldu. Güreşçi oğlumun anısına yapılan bu güreş turnuvasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.

“Amaç, farklı taktikleri sporcularımıza öğretmek”

Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Bilge de, “Merhum güreşçimiz Berkay Keseoğlu’nun anısına düzenlediğimiz güreş turnuvamıza sabah saat 10.00’da başladık. Hiçbir sakatlanma ve sorun olmadan neticelendiriyoruz. Turnuvamızın amacı, bölgemizdeki 2 antrenörümüzün yetiştirdiği güreşçilerimizi, diğer komşu illerimizdeki güreşçilerle karşılaştırıp, farklı taktikleri öğretebilmekti. Turnuvamızın amacına ulaştığını düşünüyorum. Turnuvaya destek veren müdürlüğümüze, il temsilciliğimize ve Türkiye Güreş Federasyonu’muza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Turnuva sonunda dereceye giren tüm sporculara ödülleri verildi.

Kaynak: İHA