Bilecik'te 2. Amatör Lig Kur'aları Çekildi

Bilecik 2. Amatör Lig futbol müsabakalarının kur’a çekimleri Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında gerçekleştirildi.

Kur’a çekimine, Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Bilecik ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bozbay ve kulüp başkanları katıldı.

Kur’a çekimi öncesi konuşma yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Bilecik 2. Amatör Lig kur’a çekimleri için 13 kulüp başkanı ile birlikte toplandıklarını belirterek, "Şuan 13 kulübümüz 2. Amatör Lig’e katılmak için evraklarını vererek müracaat ettiler. Amacımız burada spor yaptırmak. İnşallah centilmence birlik olur. Bizim düşüncemiz 2. Amatör Lig’i A ve B Grupları halinde oynatmak. Tek lig deplasmanlı şeklinde yaparsak sizlere baya maliyet biniyor. Bizde kulüplerimizin maddi sıkıntılarını bildiğimizden yine 2 grup halinde yapmayı düşünüyoruz. A grubu B grubu ya da Bilecik grubu Bozüyük grubu gibi. Bunun dışında geçen yılda yaptığımız gibi ilk 2’ye giren takımları il merkezine eleme usulü oynatacağız. A grubun birincisi B grubunun ikinci ile, B grubunun birinci A grubunun ikinci ile karşılaşacak. Eleme usulü maçta galipler şampiyon olarak seneye 1. Amatör Lig’de mücadele edecekler. Tüm takımlara başarılar diler, centilmence bir sezon olmasını temenni ederim" dedi.

"Kulüp başkanları taraftarına ve sporcusuna sahip çıksınlar"

Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ise; "2. Amatör Lig 2017-2018 futbol sezonu hepimize hayırlı olsun. Şimdi biraz sonra kura çekimine geçeceğiz. Müsabakalara çıkmayacak, gidemeyecek ben topçu bulamıyorum ben oyuncu bulamıyorum diyen varsa baştan söylesin. Ben de federasyona ona göre yazımı yazayım. Kulüp başkanları taraftarına ve sporcusuna sahip çıksınlar. Yani biz sahalarda futbol şiddetini önlemek istiyoruz. Sizlerin ne kadar ağır bir yükün altında olduğunuzu biliyoruz. Sizlerde bir büyük olarak, bir kulüp başkanı olarak hafta sonunuzu bunlara ayırıyorsunuz. Eşinizden çocuğunuzdan uzak. Yani sizlerin görevi burada çok, çok büyük. Müsabakalara mümkün olduğu kadar pazar günü oynamak istiyoruz fakat sadece bu iş bizde bitmiyor. Şuanda maçlar devam ediyor ve hakemlerden BAL Lig’ine çıkan arkadaşlarımız var, 3. Lig’e çıkan arkadaşlarımız var. Bu yüzden maçları bir cumartesi, birde pazar gününe koyuyoruz" dedi.

"Çıkın elinizde bulunan mevcut futbolcunuz ile mücadele edin"

Toku, kulüp başkanlarına uyarıda bulunarak, "Bir de başka bir konu var Çıkın elinizde bulunan mevcut futbolcunuz varsa onunla mücadele edin. Yani bir başkasının lisansıyla oynatmak ya da cezalı oynatmak yakışmaz. Şuan listede Ertuğrul Spor, Küplü Spor, İl Özel İdare Spor, Küre Spor, Kurtköy Spor, Yeniköy Spor, 4 Eylül Spor, Dodurga Spor, Cihangazi Spor, Kandilli Spor, Kınık Spor, Güneş Spor ve Karaköy Spor olarak görünüyor. Toplam 13 kulübümüz var. Bu 13 kulübün A grubu B grubu şeklinde değerlendireceğiz. Bozüyük ilçemize yakın takımları B grubundaki toplamak istiyoruz, bu takımlara takımlara baktığımızda Dodurga Spor, Cihangazi Spor, Kandilli Spor, 4 Eylül Spor, Güneş Spor, Karaköy Spor ve Kınık Spor olarak değerlendirdik biz. A grubunu ise; Bilecik’e yakın olan takımlar Ertuğrul Spor, Küplü Spor, İl Özel İdare Spor, Yeniköy Spor, Küre Spor ve Kurtköy Spor olarak değerlendirdik. Yani B grubunda 7 takımımız B grubunda 6 takımımız var. Bunlar maçlarını Küre Spor kendi evindeki maçlarını Söğütte, Yeniköy Spor ise; Bilecik’te oynayacak" dedi.

Konuşmaların ardından çekilen kur’alarda ilk hafta A grubunda Yeniköy Spor- İl Özel İdare Spor, Küre Spor-Ertuğrul Spor, Kınık Spor-Küplü Spor karşı karşıya gelecek. B grubunda ise, ilk haftada Kurtköy Spor-Dodurga Spor, Karaköy Spor-Cihangazi Spor, 4 Eylül Spor-Güneş Spor arasında oynanırken bu grupta Kandilli Spor ilk haftayı BAY geçecek.

Öte yandan müsabakaların nisan ayının ikinci haftası başlayacağı bildirildi.

Kaynak: İHA