Ciritçilerden Mehmetçik'e Destek Pankartı

Kars'ın Selim ve Sarıkamış ilçesinde yapılan ata sporu atlı ciritte sporcular sahaya 'Zeytin Dalı Operasyonunda Kalbimiz ve Dualarımız Mehmetçiğimizle' pankartıyla çıktı.

Kars'ın Selim ve Sarıkamış ilçesinde geleneksel atlı cirit sporunu yaşatan sporcular, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü harekata destek vererek, sahaya "Zeytin Dalı Operasyonunda Kalbimiz ve Dualarımız Mehmetçiğimizle" pankartıyla çıktı.

Kars Kafkas Atlı Cirit Spor Kulübü tarafından düzenlenen müsabakalar için Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde bir araya gelen ciritçiler, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na açtıkları pankartla destek verdi.

Ciritçiler sahaya, "Zeytin Dalı Operasyonunda Kalbimiz ve Dualarımız Mehmetçiğimizle" pankartıyla çıktı.

- "Güvenlik güçlerimize selam yolluyor, dua ediyoruz"

Kars Kafkas Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Selçuk Başkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ata sporunu devam ettirmek ve genç nesillere aktarmak için haftada bir gün mutlaka cirit oynadıklarını söyledi.

Bu hafta sahaya Afrin'de vatan için mücadele veren Mehmetçik için çıktıklarını ifade eden Başkaya, "Çevre köylerden gelen arkadaşlarımızla Afrin bölgesindeki Mehmetçiklerimize destek vermek için oynadık. Kazasız belasız ve çok çekişmeli bir maç oldu. Buradan askerlerimize, güvenlik güçlerimize selam yolluyor, dua ediyoruz." dedi.

Müsabakaya Sallıpınar köyünden katılan ciritçi Hakan Soğanlı da bugünkü cirit müsabakasını Afrin'de bulanan askerler için düzenlediklerini vurgulayarak, "Askerlerimize destek vermek için burada oyun sergiledik. Onların yanındayız, şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

- "Ben ve atım ihtiyaç olursa hazırız"

Ciritçilerden İlhami Yıldız ise çok anlamlı bir cirit maçı yaptıklarını ifade ederek, "Afrin'de bulunan askerlerimiz, onların yanında olduğumuzu unutmasınlar. Sadece biz değil, bizden sonraki nesiller de her zaman askerin yanında olacaklar. Ben ve atım, ihtiyaç olursa biz de hazırız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA