Dünyanın Gözü Bülent Başer'in Üzerinde

Türk profesyonel boks tarihinin ilk antrenörü Bülent Başer, sporcusu olan dünya şampiyonu Igor Michalkin’in Amerika’da yapacağı dünya şampiyonluk maçı için ABD’ye uçtu.

3 Mart Cumartesi gecesi New York kentinde düzenlenecek olan dev müsabakada iki dünya şampiyonluk kemeri birden ortaya konacak. WBO’nun dünya şampiyonu Sergey Kovalev’e karşı yumruk sallayacak olan Igor Michalkin, maçı kazanması durumunda iki federasyonda birden dünya şampiyonu olarak, iki altın kemeri aynı anda beline takacak. Türk boks kulübü EC BOXİNG formasıyla ringe çıkan Bülent Başer ve sporcusunun bu karşılaşması dünyada yılın en önemli maçlarından birisi olarak kabul ediliyor. Konu hakkında basın danışmanı Vedat Alyaz’a bir açıklamada bulunan Bülent Başer, böylesi önemli bir karşılaşmaya çıkmanın kendisi için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirterek, "Ülkemizi dünyanın zirvesinde temsil etmek beni çok mutlu ediyor. Muhammed Ali’lerin, Mike Tyson’ların çıktığı ringlerde bugün bizim de karşılaşmalar yapmamız ülkemiz için de büyük bir onurdur. Hedefimiz ilerleyen dönemlerde Türk sporcularını da bu ringlerde maçlara çıkarmaktır" dedi.



Erol Ceylan: "Dünyanın zirvesindeyiz"

Sporcunun menajeri ve EC BOXİNG Kulübü’nün Başkanı Erol Ceylan, artık boksun birinci liginde maçlar yaptıklarını vurgulayarak, "Artık dünyanın zirvesinde mücadeleler veriyoruz. Dünyanın en büyük televizyon kanalları maçlarımızı yayınlamak için birbirleriyle yarışıyorlar. Şu an Türk sporcuları da yetiştiriyoruz ve ilerleyen dönemlerde onları da dünyanın zirvesine taşıyacağız" diye konuştu.

Kulübün basın danışmanı Vedat Alyaz ise sadece boksör olarak değil, teknik ekip olarak da dünyanın zirvesinde olduklarını vurgulayarak, "EC BOXİNG boks kulübü olarak bünyemizde dünya şampiyonluk kemeri dahil olmak üzere, çok sayıda şampiyonluk kemerleri bulunmaktadır. Dünyanın en iyi boksörleri kulübümüze gelerek antrenmanlarını burada yapmak için birbirleriyle yarışıyorlar, kulübümüz forması altında spor yapmak istiyorlar. Bir Türk kulüp ve teknik ekibinin bu kaliteye gelmesi ülkemiz açısından da büyük bir onur kaynağıdır. Dünyanın zirvesinde büyük söz sahibi olmamız, ülkemiz sporuna da büyük katkılar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA