Salihli'de 5'İnci 'Sporu Seviyoruz' Paneli

Salihli Belediyesi ve Belediyespor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen ve her hafta farklı bir okulda gerçekleştirilen “Salihli’yi ve Sporu seviyoruz” panelinin 5’incisi Romanya’da düzenlenen uluslararası Robochallenge turnuvasında Avrupa şampiyonu olan Kudret Demir Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Kudret Demir Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, gençlerin spora teşvik edilmesi ve eğitim ile sporun aynı anda nasıl yürütülebileceği konusu ele alındı. Voleybol A Takımı Yardımcı Antrenörü Murat Benekli’nin sunuculuğunu yaptığı panelde açılış konuşması yapan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Spor çok çok önemli. İnsanın hayatında sporun olmaması körelmeye neden olur. Eğitimden gelen bir belediye başkanı olarak, her zaman eğitim adına neler yapabiliriz çabasında olduk. Salihli’de öğrencilerimize yönelik, bizim izin çok önemli olan fakülteyi hayata geçirdik. Yine önemsediğimiz ve spora yönelik olan projelerimizden Atatürk Spor Salonu ve Yüzme Havuzu’nu hayata geçirdik. Bir diğer projemizde Masal Ormanı Parkı, oda önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Kudret Demir Ortaokulu ile ilgili bir parantez açmak istiyorum. Net bir şekilde söylemeliyim ki Salihli’de en kaliteli okullardan bir tanesidir. Robot Kodlamama Türkiye’yi sarstınız ve gururumuz oldunuz. Akademik başarınız Manisa genelinde ortada, sporda yine aynı şekilde. Okul yönetimimizi, öğretmenlerimizi ve siz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Panelde Türkiye Voleybol Bayanlar 1. Ligi’nde mücadele eden Salihli Belediyespor Bayan Voleybol Takımı oyuncuları, öğrencilerin spor ve voleybol ile ilgili konularda merak ettiği soruları cevapladı.

“Salihli’yi ve Sporu seviyoruz” paneline Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Belediye Spor İşleri Müdürü Uğur Kocagöz, Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Baş Antrenörü Kürşad Çetin, Yardımcı Antrenörler Murat Benekli, Çağlar Çiftçioğlu ve Burak Girişgün, Voleybol A Takımı oyuncuları, Okul Müdürü İlker Atalay, Müdür Yardımcısı Ertuğ Gözaydın, Beden Eğitimi Öğretmeni Cenk Diril, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Panel sonunda Salihli’nin sultanları, Kudret Demir Ortaokulu Küçük Kız Voleybol Takımına jest yaparak birlikte voleybol oynadı.

Kaynak: İHA