Basketbolda Maçın Ardından

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Kalaycıoğlu: 'Herkes burada ilk hedef olarak final oynamayı düşünüyor. Biz de bunu gerçekleştirdik' BOTAŞ Başantrenörü Uğuz:'Basketbolseverlere daha güzel maç seyrettirebilirdik''

Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nda BOTAŞ'ı 79-63 mağlup ederek finale yükselen Yakın Doğu Üniversitesi'nin başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, finale kalarak ilk hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Artuklu Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmede bulunan Kalaycıoğlu, zor bir maçtan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Hedeflerine adım adım yaklaştıklarını aktaran Kalaycıoğlu, şöyle konuştu:

''Yakın Doğu Üniversitesi olarak geçen sene kupayı müzemize götürmüştük. Bugün bu işin kolay olmadığı herkes ilk yarıda gördü. Maçın sonuna kadar konsantrasyonumuzu koruduk. Bundan dolayı da oyuncularımı kutluyorum. Herkes elinden geldiğince görevini yapmaya çalıştı. Chelsea Gray ilk yarıda muazzam oynadı. İlk yarıda onu durdurmakta zorlandık. Ama ikinci yarıda daha iyi savunma yaptık. BOTAŞ kadro olarak iyi durumda. Bizim onlarla ligde oynadığımız maçlar 2-3 sayıyla bitti ve son anda kazandık. Bunlar kolay işler değil. Herkes burada ilk hedef olarak final oynamayı düşünüyor. Biz de bunu gerçekleştirdik.''

Yakın Doğu Üniversitesi'nin oyuncusu Kuanitra Holingsvorth da savunma ve hücumda iyi oynayarak kazandıklarını kaydetti.

BOTAŞ Başantrenörü Aydın Uğuz ise güzel bir maç olmasını ümit ettiklerini aktararak, "Ligde iki maçımız da güzel geçmişti. Yakın Doğu Üniversitesi çok güçlü bir ekip. Basketbolseverlere daha güzel maç seyrettirebilirdik.'' diye konuştu.

BOTAŞ'lı oyuncusu Dilara Tongar da kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Takım olarak bu maçın zor olacağını biliyorduk. Bu tarz maçlarda çok fazla hataya yer yok. İstediğimiz gibi oynayamadık. Diğer takımlara başarılar diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA