Yelken Açıklaması Muğla İl Birinciliği 2. Ayak Yarışları

Yelken Muğla İl Birinciliği 2. Ayak Yarışları başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu'nun (TYF) il programında yer alan Muğla İl Birinciliği 2. Ayak Yarışları, Bodrum'un İçmeler mevkisinde başladı. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen yarışlara, farklı okulların öğrencilerinden oluşan 8 kulüpten 122 sporcu katıldı.

Sporcular, dört gün sürecek organizasyonda optimist, laser, laser radial ve laser 4.7 sınıflarında mücadele edecek. Organizasyonun ilk gününde 3 ayrı yarış yapıldı. Saatteki hızı 25-35 kilometre arasında değişen rüzgarlı havada yapılan yarışlarda, sporcuların en iyi dereceyi elde etmek için dalgalarla mücadelesinde renkli görüntüler oluştu. Zaman zaman zor anlar yaşayan sporculara, parkurdaki görevliler ve antrenörleri yardımcı oldu.

TYF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tarakçı AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarın yelken sporu için çok elverişli olduğunu ve sporcuların güzel yarışlar yaptığını söyledi.

Organizasyon kapsamında Okul Sporları Türkiye Şampiyonası seçmelerinin de yapıldığını belirten Tarakçı, son dönemde TYF'nin de katkıları ile bu sporda büyük gelişmeler yaşandığını, kulüp ve sporcu sayısının arttığını söyledi.

Yarışlara katılanlardan Turgutreis Telken Kulübü'den Ozan Pinhas, yarışların oldukça zor geçtiğini, yelken sporunu çok sevdiğini söyledi.

Fethiye Belediyespor'dan Kumsal Ulaş ise "Hava şartları zorluydu. Sonuçlar benim için iyi. Güzel yarış oldu." dedi.

İlk iki gün yarışlarında elde edilen derecelerin okul sporları kapsamında değerlendirileceği organizasyon, pazar günü ödül tören ile sona erecek.

Kaynak: AA