Uysal, Milli Okçu Yeşim Bostan'ı Makamında Kabul Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda makaralı yay kadınlar kategorisinde gümüş madalya kazanan Yeşim Bostan'a çeşitli hediyeler takdim etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ABD Yankton'da yapılan Dünya Salon Şampiyonası'nda makaralı yay kadınlar kategorisinde gümüş madalya kazanan milli sporcu Yeşim Bostan'ı makamında kabul etti.

Bakırköy'de ek hizmet binasındaki başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede Uysal, milli sporcu Bostan'ı, başarısından dolayı kutladı.

Uysal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularının uluslararası yarışmalarda ciddi başarılar elde ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verdiklerini aktaran Uysal, "Yeşim Bostan dünya ikincisi. Bunun yanında başka bir özelliği daha var. Avrupa'da tam puan atış yapan ilk kadın sporcumuz. Dünyada da tam puan atış yapan ikinci sporcumuz." diye konuştu.

- "Dünya birinciliği bekliyoruz"

Büyükşehir Belediyesi olarak altın madalya kazanan sporculara ev verdiklerini, ikinci ve üçüncü olanlara ise çeşitli ödüller takdim ettiklerini dile getiren Uysal, "İnşallah Yeşim, dünya birinciliğini kazandığında kendisine bir ev de veririz. İBB Spor Kulübü şu anda dünyada en fazla lisanslı sporcuya sahip. Her sene birkaç tane şampiyon çıkartıyor. Tabii, bu başta İstanbul ardından da Türkiye olarak başarımızdır. Dünyada bu şekilde bayrağımızı dalgalandıran, İstiklal Marşımızı söyleten kim varsa herkese teşekkür ediyoruz. Sporcular da özellikle bizim kulübümüzden çıkınca bu bizi ayrıca gururlandırıyor. Bu başarılarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Dünya birinciliği bekliyoruz." diye konuştu.

- "Türk bayrağını dalgalandırmaktan gurur duydum"

Bostan ise dünya ikincisi olmaktan son derece mutlu olduğunu, Türkiye'nin bayrağını dalgalandırmaktan dolayı da gurur duyduğunu belirtti.

Geçen yıl gerçekleşen Açık Hava Şampiyonasında da Türk bayrağını dalgalandırdığını anımsatan Bostan, şunları kaydetti:

"Hedefim dünya sıralamasında bir numaraya çıkmak. Birinci olarak ülkemizi hak ettiği noktaya taşımak istiyorum. Elimden geldiğini her zaman yapacağım. İBB Spor Kulübünün sporcusu olarak her zaman belediyenin desteğini arkamda gördüm. Belediyenin olanakları gerçekten çok iyi. Kendimi hep güvende hissediyorum. Bu da yarışmalarda beni motive ediyor."

Konuşmaların ardından Başkan Mevlüt Uysal, Bostan ve antrenörü Ebru Ar Şengül'e çeşitli hediyeler verdi. Sporcular, teknik ekip ve İBB Spor Kulübü yöneticileriyle birlikte fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA