Manisa'da Okullar Arası Yıldızlar Güreş Müsabakaları

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2017-2018 Okul Sporları faaliyet programında yer alan okullar arası yıldızlar grekoromen ve serbest güreş il birinciliği müsabakaları tamamlandı.

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan müsabakalar, 21 okuldan 93 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Sporcular serbest ve grekoromen stillerde birinciliği elde edebilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Yapılan müsabakalar sonunda derece elde eden sporculara ve okul takımlarına madalyaları ve kupaları Okul Sporları Şube Müdürü Mustafa Buldu ve güreş antrenörleri tarafından verildi.

Kilosunda birinci olan öğrenciler ve okulları şöyle oluştu: "Grekoromen stilde; 29-32 kiloda birinci Semih Yılmaz Hafsa Sultan Ortaokulu, 35 kiloda birinci Ramazan Kalpazan Hafsa Sultan Ortaokulu, 38 kiloda birinci Servet Angi Hafsa Sultan Ortaokulu, 42 kiloda birinci Sarajuddin Navabi Hafsa Sultan Ortaokulu, 47 kiloda birinci Yusuf Çakır Hafsa Sultan Ortaokulu, 53 kiloda birinci Yılmazcan Aycan Hafsa Sultan Ortaokulu, 59 kiloda birinci Doğan Yılmaz Selahaddin Eyyubi Ortaokulu, 66 kiloda birinci Cengiz Erdal Avni Gemicioğlu Ortaokulu, 73 kiloda birinci Bedirhan Çelik Avni Gemicioğlu Ortaokulu, 73-85 kiloda birinci Atakan Gül Mesir Ortaokulu oldu.

Takım sıralamasında ise birinci Hafsa Sultan Ortaokulu, ikinci Avni Gemicioğlu Ortaokulu, üçüncü Selahaddin Eyyubi Ortaokulu ve dördüncü Ahmet Yesevi Ortaokulu oldu.

Serbest stilde; 29-32 kiloda birinci Emir Yılmaz Ahmet Yesevi Ortaokulu, 35 kiloda birinci Ömer Yılmaz Hafsa Sultan Ortaokulu, 38 kiloda birinci Hüseyin Emre Özcan Selendi YİBO Ortaokulu, 42 kiloda birinci Hakan Geçici Avni Gemicioğlu Ortaokulu, 47 kiloda birinci Resul Koç Avni Gemicioğlu Ortaokulu, 53 kiloda birinci Mehmet Yapıcı Selendi YİBO Ortaokulu, 59 kiloda birinci Kadir Sarıkaya Selendi YİBO Ortaokulu, 66 kiloda birinci İsmet Bakıcı Hafsa Sultan Ortaokulu, 73 kiloda birinci Hakan Aydın Vakıfbank Türkbirliği Ortaokulu, 73-85 kiloda ise birinci Şükrü Solmaz Selendi YİBO Ortaokulu oldu. Takım sıralamasında ise birinci Selendi YİBO Ortaokulu, ikinci Turgutlu İhsan Erturgut Ortaokulu ve üçüncü ise Avni Gemicioğlu Ortaokulu oldu. Müsabakalar sonunda il birincisi olan okul takımları ve sporcular yapılacak grup müsabakalarında Manisa’yı temsil edecekler.

Kaynak: İHA