Bitlisli Sporculardan Türkiye Şampiyonluğu Başarısı

Bitlis’li sporcular Mehmet Yalçın ile Hasan Eripek katıldıkları Türkiye Muaythai Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olma başarısı elde etti.

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 13 - 18 Şubat tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Muaythai Şampiyonasında Türkiye şampiyonasına katılan 16 sporcudan 2’si Türkiye şampiyonu, 2’si Türkiye 2’ncisi, 1’i Türkiye 3’üncüsü oldu. Daha öncesinde elde ettikleri başarılara bir yenisini daha ekleyen Bitlisli sporcular elde ettikleri başarılarla Bitlis’e bir gurur daha yaşatmış oldu. Elde edilen başarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, elde edilen sonuçla birlikte şampiyon olan 2 sporcunun milli takıma girmeyi garantilediğini söyledi.

Elde edilen başarıların önemine dikkat çeken Elkatmış, “Türkiye Muaythai Şampiyonası’na 16 sporcumuz katıldı ve 5 derece ile geri döndüler. 2 Türkiye birinciliğimiz var. Bu sporcularımız dünya şampiyonasına da katılacak. Bize bu gururu yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Türkiye şampiyonu olarak Antalya’dan dönmenin mutluluğu içinde olduklarını ifade eden sporcuların Antrenörü ve aynı zamanda Kickboks ve Muaythai Bölge Başkanı Ömer Uğur ise, başarı zincirine bir halka daha takmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şampiyonaya 11 sporcu ile katılım gösterdiklerini kaydeden Uğur, “13 - 18 Şubat tarihleri arasında yapılan Türkiye Muaythai Şampiyonası’na gençler kategorisinde 5, büyükler kategorisinde ise 11 sporcumuz katıldı.

Bu sporcularımızdan Mehmet Yalçın ile Hasan Eripek büyükler kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Hamza Şentürk ile Serhat Demir gençler kategorisinde Türkiye ikincisi, Abdulselam Kurt ise büyükler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Türkiye şampiyonu olan 2 sporcumuz aynı zamanda milli takıma girdi. Bu sporcularımız Mart ayı içerisinde Çek Cumhuriyeti’nde (Çekya) yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Bizi yalnız bırakmayan sayın valimiz İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere kaymakamımız Mehmet Ali Özkan ve belediye başkanımız Fettah Aksoy ile il müdürümüz Bilal Elkatmış beye gençlerimiz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: İHA