Beşiktaş tarihi fark yedi

Beşiktaş, Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Almanya'da karşılaştı. Vida'nın kırmızı kart görmesi sonucu mücadelenin büyük bir bölümünü 10 kişi oynayan Kartal, sahadan farklı mağlup ayrıldı, turu mucizelere bıraktı..

Beşiktaş tarihi fark yedi
Temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Bayern Münih'e konuk oldu.

VİDA KIRMIZI KART GÖRDÜ, BAYERN DEVREYE ÖNDE GİRDİ


Mücadeleye Beşiktaş iyi başlamıştı ancak 16. dakikada Vida, Lewandowski'yi ceza sahasına girerken düşürdü ve kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Gördüğümüz kırmızı karttan sonra oyun Bayern Münih'e döndü. Alman ekibi ilerleyen dakikalarda baskısını artırdı ve 42. dakikada Müller'le 1-0 öne geçti. Alman oyuncunun bu golü ilk yarının sonucunu belirledi.

Beşiktaş tarihi fark yedi

İKİNCİ YARIDA MAÇ FARKA GİTTİ


Alman devi ikinci yarıya da etkli başlayan taraf oldu. Dakikalar 52'yi gösterirken Panzerler Coman'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Bu golden sonra baskısını iyice artıran Bayern, 66'da Müller'le durumu 3-0 yaptı.

Oyundan kopan temsilcimiz Almanların ataklarına karşılık veremeyince, 79'da ve 88'de sahneye çıkan Lewandowski skoru 5-0 yaptı ve maçın sonucunu belirledi.

Beşiktaş-Bayern Münih arasında oynanacak ikinci maç ise 14 Mart 2018 Çarşamba günü oynanacak

Beşiktaş tarihi fark yedi

ŞENOL GÜNEŞ'TEN SÜRPRİZ KADRO


Alman devine karşı nasıl bir kadro çıkartacağı günlerdir merak edilen Şenol Güneş, sürpriz sayılabilecek tercihlerde bulundu. İlk değişikliği stoper oynattığı Medel'i orta sahaya alarak yapan Güneş, Pepe'nin yanında Domagoj Vida'ya görev verdi. Tecrübeli teknik adamın defans hattında yaptığı bir diğer değişiklik Gökhan Gönül'ün yerine sağ bekte Adriano'yu oynatmak olurken sol bekte ise Caner Erkin yer aldı.

Beşiktaş tarihi fark yedi

Atiba ve Medel'den oluşan orta ikilinin önünde Quaresma, Talisca ve Babel hücum hattını oluşturdu. Santrforda Vagner Love ile sahaya çıkan siyah-beyazlı takımda Negredo yine yedekler arasında yer aldı.

Beşiktaş tarihi fark yedi

BAYERN MÜNİH'TE ROBBEN VE RIBERY İLK 11'DE YOK


Beşiktaş'ın kadrosundaki sürprizlerin yanı sıra Bayern Münih'te de dünyaca ünlü iki oyuncunun yer almayışı bir başka sürpriz gelişme oldu. Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes kadro tercihinde Ribery ve Robben'e yer vermeyerek Coman ve Javi Martinez'i ilk 11'e koydu. Bayern Münih'in hücum hattı Coman, James Rodriguez, Müller ve Lewandowski'den oluşurken orta saha ve defansta herhangi bir değişiklik göze çarpmadı.

Beşiktaş tarihi fark yedi

ALLIANZ ARENA'DA 5 BİNDEN FAZLA TÜRK


Beşiktaş tarafından Almanya'ya seyirci getirilmemesine ve bilet haklarından vazgeçilmesine rağmen Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları maça büyük ilgi gösterdi. İnternet ortamından Münih taraftarlarının biletlerini satın alan Türk vatandaşları Allianz Arena'da beklenilenin çok üstünde bir çoğunluğa ulaştı. Sayıları 5 bini geçen Türk taraftarlar daha maç başlamadan Beşiktaş lehine tezahüratlarla stadı inlettiler.

Beşiktaş tarihi fark yedi

Beşiktaş'ın Bayern Münih ile yapacağı maçı izlemek için Türkiye'den gelen VIP konuklar arasında siyaset, sanat ve futbol dünyasından da ünlü isimler vardı.

Beşiktaş tarihi fark yedi

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Galatasaray eski başkanı Faruk Süren ve teknik direktör Cristoph Daum gibi isimlerin yanı sıra Beşiktaş'ın eski futbolcusu Andreas Beck de karşılaşmayı takip etmek için stattaki yerini aldı..

İLK 11'LER

BAyern Münih: Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Martinez, Müller, Vidal, James, Coman, Lewandowski.

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Pepe, Vida, Caner, Atiba, Medel, Quaresma, Talisca, Babel, Love



BAYERN MÜNİH: 5 BEŞİKTAŞ:0


MAÇTAN DAKİKALAR

84' Hummels'in gönderdiği uzun topta Müller'in ceza alanında indirdiği topa Lewandowski vurmak istedi ancak öncesinde Müller için ofsayt bayrağı kalktı.
83'SubstitutionBayern Münih'te Tolisso, Arturo Vidal'in yerine oyuna girdi.
81' Üst üste gelen oyuncu değişiklikleriyle oyun temposu bu dakikalarda bir nebze düştü.
81'SubstitutionBayern Münih'te oyuncu değişikliği geldi. Günün etkili isimlerinden Coman, yerini Ribery'ye devrediyor.
79'GoalBayern Münih farkı dörde yükseltti. Hummels'in uzak mesafeden şutunda Fabri gole izin vermedi ancak dönen topu Lewandowski tamamladı ve top ağlara gitti. Bayern Münih, Beşiktaş karşısında 4-0 önde.
76' Beşiktaş kendi yarı alanından serbest vuruş kullandı. Fabri'nin uzun gönderdiği top doğrudan Bayern kalecisi Ulreich'te kaldı.
75' Bayern Münih sağ kanattan Müller'le geldi. Onun içeri gönderdiği orta Beşiktaş savunmasından geri geldi.
74' KAÇTI! Beşiktaş bu dakikada gole yaklaştı. Talisca ceza sahası dışında topla buluştu, şutunu gönderdi ancak ayağı kaydı ve istediği gibi vuramadı. Top üstten auta çıktı.
72' Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla birlikte hareket eden Robben, arkadaşları pas isterken şansını denedi ve şutunu gönderdi ancak top, yakın kale direğinin dibinden auta çıktı.
71' İlk dakikalardan bu yana yaptığı ortalarla dikkat çeken Coman, bu kez kaleyi önüne alıp şutunu çekti ancak kaleci Fabri için zor bir top olmadı.
70' Karşılaşmada 70 dakikalık süre geride kalırken Bayern Münih baskısı sürüyor. Alman ekibi maçın başından bu yana kanatlardan yaptığı hücumla Beşiktaş'ı zorluyor.
69' ÜSTTEN AUT! Kingsley Coman sol kanattan çizgiye inip ortayı yaptı, Müller'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
69'SubstitutionŞenol Güneş bir hamle daha yaptı. Gökhan Gönül, Caner Erkin'in yerine oyuna dahil oldu.
67' Bayern Münih dördüncü gole çok yaklaştı. Robben çizgiye indi, kaleye sokuldu ve pasını çıkardı fakat Lewandowski'nin dokunuşunda top auta gitti.
66'GoalGOL | Bayern Münih'in baskısı üçüncü golü de beraberinde getirdi. Kimmich sağ kanattan çizgiye indi, ortayı kale önüne gönderdi ve orada bulunan Thomas Müller topu ağlarla buluşturdu. Bayern, Beşiktaş karşısında 3-0 önde.
66'AssistAsist Joshua Kimmich
62' Orta alanda Lewandowski'ye sert bir faul yapan Pepe sarı kart gördü.
61' Beşiktaş atağa çıktı ancak rakip yarı alanın orta alanlarında önce Talisca sonra da Atiba rakiplerinden sıyrılamadı ve atak sona erdi.
60' Robben'in serbest vuruşta sağ kanattan ceza alanına gönderdiği orta kafalardan sekti ve ardından Beşiktaş lehine faul düdüğü geldi.
59' Bayern Münih'in Hollandalı oyuncusu Robben, Caner'in müdahalesiyle yerde kaldı ve takımına sağ kanattan serbest vuruş kazandırdı.
57' Bayern Münih üçüncü gole yaklaştı. Coman'ın sol kanattan içeri gönderdi pasta bir anda karambol oluştu. Devam eden pozisyonda hakem, Beşiktaş lehine faul düdüğünü çaldı.
57'SubstitutionBeşiktaş'tan oyuncu değişikliği geldi. Şenol Güneş, Vagner Love'ı kenara aldı ve Tosic'i oyuna dahil etti. Temsilcimiz, savunmaya takviye yaptı.
55' Alaba'nın pasında topla buluşan Coman sol kanattan ortayı yaptı, Vidal topa yükselemedi.
54' Bayern Münih atakları kesilmiyor. Coman sol kanattan ortayı içeri gönderdi ancak arka direğe hareketlenen topu kaleci Fabri çıktı ve aldı.
53' Kingsley Coman bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci golüne imza attı.
52'GoalGOL | Bayern Münih, ikinci yarının başında ikinci golü de buldu. Lewandowski'nin sağ çizgiden çıkardığı pasta penaltı noktası üzerinde şutunu çeken Coman, topu filelere yolladı. Skor tabelası 2-0'ı gösteriyor.
50' Bayern Münih etkili geldi. Robben ceza sahası içinde sağ kanattan çizgiye indi, pasını çıkardı ama top, kaleci Fabri'de kaldı.
50' DİREKTEN DÖNDÜ! Bayern Münih'in kullandığı frikikte Lewandowski'nin sert şutu direkten geri geldi.
50' Bayern Münih etkili geldi. Robben ceza sahası içinde sağ kanattan çizgiye indi, pasını çıkardı ama top, kaleci Fabri'de kaldı.
50' DİREKTEN DÖNDÜ! Bayern Münih'in kullandığı frikikte Lewandowski'nin sert şutu direkten geri geldi.
48' Beşiktaş'ta Lens, Tolgay ve Tosic kenarda ısınıyor.
47' AUT! Robben'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Hummels arka direkte kafayı vurdu, top üstten dışarı çıktı.
47' İlk yarının son düdüğü geldi. Bayern Münih, soyunma odasına Beşiktaş karşısında 1-0 önde giriyor.
46' Bayern Münih ikinci yarıya da baskılı başladı. Kimmich'in sağdan içeri gönderdiği ortayı Medel karşıladı ve top kornere gitti.
46' Bayern Münih'te Vidal, ceza sahası içinde topla buluştu. Yumuşattığı topa sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Fabri topu kurtardı.
46' Talisca'nın pasında topla buluşan Love, ceza sahasına girmek isterken topu ayağından aştı ve Ulreich uzanarak topun sahibi oldu.
45' İkinci yarı, Bayern atağıyla başladı. Kimmich'in çizgiye inip yaptığı ortayı Pepe karşıladı.
45' Allianz Arena'da ikinci yarı başladı.
İLK YARI SONA ERDİ
46' Talisca'nın pasında topla buluşan Love, ceza sahasına girmek isterken topu ayağından aştı ve Ulreich uzanarak topun sahibi oldu.
45' Bayern Münih atağında Lewandowski ceza sahasına girmek isterken Atiba'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem devam kararı verdi ve Beşiktaş atağı başladı.
44' İlk yarının sonuna 2 dakikalık kayıp süre eklendi.
44'SubstitutionBiraz önce kulağına top gelen ve sakatlanan James Rodriguez, yerini Robben'e bıraktı.
43'GoalGOL | Bayern Münih yine sol kanattan geldi. Coman, Adriano'yu geçip çizgiye indi ve kale önüne pasını gönderdi. Orada bulunan Thomas Müller topa dokundu ve golle buluştu. Bayern Münih, Beşiktaş karşısında 1-0 önde.
43'AssistAsist David Olatukunbo Alaba
39' KORNER! Beşiktaş kontra atakla gol fırsatı yakaladı. Quaresma sağ çaprazdan içeri girdi, şutunu çekti ancak kaleci Ulreich topu kornere çeldi.
38' Coman'ın sol kanattan içeri gönderdiği ortayı Medel, kafayla karşıladı.
38' Ceza alanı içinde Medel'e faul yapan Lewandowski, sarı kartla cezalandırıldı.
36' Bayern Münih'in sağ kanattan geliştirdiği atakta Vidal'in indirdiği top Lewandowski'ye gitti, devam eden pozisyonda Polonyalı golcü topu kontrol edip rövaşatayla şutunu çekmek istedi ancak Medel'e faul yaptı.
33' Bayern Münih atağında Coman sol kanattan ceza sahasına girerken Quaresma'dan sert bir faul geldi. Bu pozisyonun ardından Portekizli yıldız sarı kart gördü.
31' Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra tüm hatlarıyla geriye çekildi. Bayern Münih, gol için yükleniyor.
31' Bayern sağlı sollu ortalarla gol arıyor. Sağ kanattan içeri kesilen etkili ortada Pepe topu uzaklaştırdı.
29' MÜKEMMEL KURTARIŞ! Fabri bu dakikada mutlak bir gol pozisyonunu çıkardı. James Rodriguez'in soldan içeri kestiği ortaya Hummels kale önünde kafayı vurdu ama Fabri, harika bir refleksle topu çeldi.
28' KRİTİK MÜDAHALE! Boateng'in savunma arkasına gönderdiği uzun topta Alaba ceza alanı içinde topla buluştu, sol çaprazdan şutunu çekti fakat savunmaya çarpan top dışarı çıktı.27' FABRI YUMRUKLADI! Sağ kanattan Kimmich'in içeri gönderdiği ortada Lewandowski kafa vurmak için yükseldi ancak Fabri çıktı ve topu yumrukladı.
26' Sağ kanattan gelişen Bayern atağında Kimmich, topu ceza sahası dışındaki Lewandowski ile buluşturdu. Onun tek pasında Martinez şutunu kaleye gönderdi ancak Fabri kolayca topu kontrol etti.
24' Bayern Münih'in yıldız isimlerinden Joshua Kimmich ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluştu, rakiplerinden sıyrılırken topun hızına yetişemedi ve top auta çıktı.
23' James Rodriguez'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top ceza alanı dışına yöneldi. Orada bulunan Alaba topu tekrar ceza sahasına şişirdi ancak Fabri topu kontrol etti.
22' Bayern Münih'te Alaba, sol çizgiye inip ortayı içeri gönderdi ancak Atiba'ya çarpan top kornere gitti.
21' KRİTİK MÜDAHALE! Bayern Münih atağında savunma arkasına atılan pasta Kimmich topu indirdi ancak Medel araya girip topu uzaklaştırdı ve gol tehlikesini önledi.
20' Vagner Love orta alanda Hummels'i geçmek isterken topu kaybetti. Bayern Münih savunması az adamla yakalanmıştı fakat atak, Hummels'in müdahalesiyle sona erdi.
19' James Rodriguez'in uzak mesafeden ceza alanına havadan gönderdiği topta Quaresma topu karşıladı.
18' KAÇTI! Beşiktaş gole çok yaklaştı. Vagner Love topla buluşup rakiplerinden birer birer sıyrıldı, ceza sahasına girmeden şutunu çekti ancak top az farkla üstten dışarı çıktı.
17' Bayern Münih, ceza yayının içinden serbest vuruş kullandı. James Rodriguez'in vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
16' KIRMIZI KART | Bayern Münih atağında Lewandowski ceza alanına girerken Vida'nın sert müdahalesi sonrası Polonyalı golcü yerde kaldı. Pozisyonu mutlak gol şansı olarak değerlendiren hakem, Vida'ya doğrudan kırmızı kart gösterdi.
13' Rakip yarı alanda topla buluşan Talisca, ileride tek başına kaldı. Pas atacak arkadaşını bulamayan Talisca, topu Hummels'e kaptırdı.
12' BARAJDAN DÖNDÜ! Talisca'nın kullandığı frikikte Brezilyalı oyuncunun yerden gönderdiği şutu barajdan geri döndü.
11' TEHLİKELİ NOKTA! Beşiktaş atağında Vagner Love, Hummels'in faulüne maruz kaldı ve temsilcimiz, kaleyi cepheden gören bir noktadan frikik kazandı.
10' AUT! Bayern Münih sağ çaprazda uzak mesafeden serbest vuruş kullandı. Kimmich'in ceza alanına gönderdiği ortaya Vidal kafayı vurdu ancak top auta çıktı.
9' Bayern Münih bu kez sol kanattan geldi. Coman'ın çaprazdan kaleye gönderdiği şutu Fabri topu yatarak çeldi, devamında Caner tehlikeyi uzaklaştırdı.
8' Bayern Münih atağında Lewandowski'nin sağ çaprazdan kaleye gönderdiği topu Fabri yatarak çıkardı, devamında Kimmich ikinci şansı değerlendiremedi.
7' Sağ kanatta topla birlikte hareket eden Quaresma, yerden ortasını içeri gönderdi ancak kaleci Ulreich, topu rahat kontrol etti.
6' Bayern Münih etkili geldi. Alaba'nın sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada Müller kafayı vurdu ancak top yandan dışarı çıktı.
5' Medel'in orta alandan sağ kanattaki Quaresma'ya gönderdiği uzun pasta Portekizli oyuncu topa yetişemedi ve atak sona erdi.
4' Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Pepe'yi aşan topu Bayern Münih savunması uzaklaştırdı.
4' Beşiktaş rakip yarı alanda Talisca ile hücuma çıkmak isterken Brezilyalı oyuncu iki kişinin arasında kaldı ve faule maruz kaldı. Quaresma serbest vuruş kullanacak.
3' Talisca'nın pasında sol kanatta topla buluşan Babel, ceza sahasına girerken Kimmich'e faul yaptı ve Alman devi lehine serbest vuruş kararı çıktı.
2' Boateng'in savunmanın arkasına gönderdiği uzun topta Alaba topa hareketlendi ancak Quaresma'nın kontrolünde top taca gitti.
1' Karşılaşmanın ilk dakikası, orta alandaki mücadelelerle geçti. İki takım da orta alanda rakibine baskı uyguluyor.Allianz Arena'da ilk düdük çaldı ve dev mücadele başladı!
MÖ BAYERN MÜNİH: Ulreich, Boateng, Hummels, Kimmich, Alaba, Martinez, Vidal, James Rodriguez, Coman, Thomas Müller, Lewandowski
MÖ BEŞİKTAŞ: Fabri, Vida, Pepe, Adriano, Caner, Atiba, Medel, Quaresma, Babel, Talisca, Vagner Love
MÖ İki takımın da 11'leri belli oldu.