Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlayacak

Balıkesir'de bu yıl ikincisi düzenlenecek salon kış güreşleri, 'Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor' sloganıyla yapılacak.

Balıkesir'de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlere ithafen "Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor" sloganıyla yarın yapılacak salon kış güreşleri, Kırkpınar'ın 16 başpehlivanının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Ayhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Özen, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp ve başpehlivan İsmail Balaban'ın katılımıyla Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Balıkesir'de salon kış güreşlerinin ikincisini gerçekleştireceklerini söyledi.

Kırkpınar'ın 16 başpehlivanı ve Balıkesir'den 8 ara boy pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilecek müsabakaların Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerlere ithafen "Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor" sloganıyla yapılacağını vurgulayan Mehmet Ayhan, şöyle konuştu:

"Üstüne basa basa söylüyorum, 'yağlı güreş minderde olmaz' diyenler var, yağlı güreş her yerde olur. Yağlı güreşin özünden hiçbir şey kaybetmiyoruz. 6 ay gibi uzun bir dönem güreş yapılmıyor. Kış güreşlerinin yapılmasının pehlivanlarımıza da faydası var. Kış güreşinin anlamı çok büyük, şehitlerimize ithafen yapıyoruz. Yağlı güreşi seven herkesin katkısını bekliyoruz. Bir daha söylüyorum yağlı güreşin özüne dokunmuyoruz."

Karesi Belediye Başkanı Yılmaz ise "Cihan Pehlivanı" Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın kenti Balıkesir'de çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Geçen yıl yağlı güreşi sezonluk olmaktan çıkarıp 12 aya yayacak adımı attıklarını dile getiren Yılmaz, "Kırkpınar Başpehlivanları Balıkesir Karşılaşması'nı düzenledik. Bu turnuvayla Kırkpınar'ın 8 başpehlivanı ilk kez kış ayında, bir salonda keçe üzerinde kol bağladı. Bu yıl şehitler için kol bağlayacak başpehlivan sayısı 16'ya çıktı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA