Trabzonspor 0 - 1 Başakşehir

Trabzonspor, geçen hafta Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olarak liderliği Galatasaray'a kaptıran Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu.

Trabzonspor 0 - 1 Başakşehir
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, geçen hafta Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olarak liderliği Galatasaray'a kaptıran Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup oldu. Turuncu-lacivertliler bu galibiyetle puanını 46'ya yükseltti ve maç fazlasıyla liderliği geri aldı. Trabzonspor ise üst üste 6. maçında da puan kaybetti.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftanın en kritik mücadelelerinden birinde Trabzonspor, Medipol Başakşehir'i ağırladı. Fenerbahçe'ye mağlup olarak liderliği kaptıran Başakşehir, aldığı kritik galibiyetle yara sardı. Bordo-mavililer ise üst üste 5 beraberlik aldıktan sonra kritik bir 3 puanı bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Hakem Bülent Yıldırım maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Medipol Başakşehir, 1-0'lık skor ile rakibinden 3 puanı alıyor. Bu sonuç ile Medipol Başakşehir 46 puana yükseliyor.
90' Savunmadan seken topla buluşan Jose Sosa ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.
90' Maçın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.
90' Medipol Başakşehir üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Edin Visca çıkıyor ve yerini Kerim Frei'a bırakıyor.
89' Trabzonspor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Joao Pereira çıkıyor ve yerini Hugo Rodallega'ya bırakıyor.
86' Ceza sahası dışı sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Dame N'Doye uzaklardan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu topu kaleci Volkan Babacan kontrol ediyor.
85' Jose Sosa defansın sağından uzun topunu Burak Yılmaz'a gönderiyor ancak bu topa hareketlenen Burak Yılmaz ofsaytta kalıyor.
83' Dame N'Doye'un ceza sahası yayı önünden indirdiği kafa pasıyla topla buluşan Burak Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ancak bu topu kaleci Volkan Babacan tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
82' Okay Yokuşlu, Marcio Mossoro'yu orta sahanın solunda sert müdahaleyle yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
81' Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında topla ilerleyen Fabian Castillo ceza sahası içine topla ilerleyip altıpas yanından pasını veriyor. Altıpas önüde topu Burak Yılmaz kontrol etmek istiyor ancak bu topu araya giren savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
77' Orta alandan atılan pasa hareketlenen Gael Clichy ofsaytta kalıyor.
77' Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Burak Yılmaz orta saha yayı içinde ofsaytta kalıyor.
76' Junior Caiçara, Abdülkadir Ömür'ü hızlı gelişen atakta yerde bırakıyor ve atağı kesiyor. Bu hareketi sonrasında Junior Caiçara sarı kart ile cezalandırılıyor.
76' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Edin Visca ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
74' Medipol Başakşehir ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Arda Turan çıkıyor ve yerini Eljero Elia'ya bırakıyor.
73' Trabzonspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Yusuf Yazıcı çıkıyor ve yerini Fabian Castillo'ya bırakıyor.
71' Ceza sahası yayı önünde kısa pasla topla buluşan Edin Visca rakibinden sıyrılıp kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.
70' Medipol Başakşehir ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Emre Belözoğlu çıkıyor ve yerini Mahmut Tekdemir'e bırakıyor.
70' Sağ kanatta aldığı kısa pasla topla buluşan Yusuf Yazıcı ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
67' Trabzonspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Ogenyi Onazi çıkıyor ve yerini Dame N'Doye'a bırakıyor.
65' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Junior Caiçara ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen yanında topa hareketlenen Emmanuel Adebayor kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kale direğinin hemen yanından dışarı çıkıyor.
63' Paslaşılarak kullanılan serbest vuruş sonrasında topla buluşan Alexandu Epureanu ceza sahası dışı sol çaprazdan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direğe yakın bölgede topa hareketlenen Emmanuel Adebayor kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.
58' Sol kanattan atılan uzun pasla topla buluşan Edin Visca ceza sahası içi sağ çaprazda topu düzeltip kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.
53' Orta alandan aldığı kısa pasla topla ilerleyen Jose Sosa kaleyi cepheden gören noktadan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.
52' Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Emre Belözoğlu ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu top direk kaleye gidiyor ve kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.
52' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Edin Visca ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen yanında topa hareketlenen Arda Turan kafa vuruşunu yapıyor. Bu topu kaleci Onur Kıvrak kornere tokatlıyor.
51' Marcio Mossoro'nun attığı kısa pasla topla buluşan Arda Turan ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye vuruşunu yapıyor ancak bu topu kaleci Onur Kıvrak tokatlayarak uzaklaştırıyor.
46' Hakem Bülent Yıldırım ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Konuk ekip Medipol Başakşehir ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.
45' Hakem Bülent Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Medipol Başakşehir 1-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.
45' İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.
45' Ogenyi Onazi'nin ceza sahası içine doldurduğu topa hareketlenen Burak Yılmaz göğüsü ile topu indiriyor. Penaltı noktasının hemen önünden ş
43' Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Ogenyi Onazi ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direğe yakın bölgede topa hareketlenen Burak Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.
41' Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Marcio Mossoro ceza sahası içinden kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.
39' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu altıpas içinde savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
39' Okay Yokuşlu'nun kısa pasıyla topla buluşan Ogenyi Onazi ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekmek istiyor ancak bu top savunma oyuncularına çarpıp kornere gidiyor.
36' Golün pasını veren oyuncu Edin Visca oluyor.
36'GOOOLL!! Arda Turan'ın kısa pasıyla sol kanatta topla buluşan Edin Visca ceza sahası dışı sağ çaprazdan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen yanında topa hareketlenen Emmanuel Adebayor kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Medipol Başakşehir, Emmanuel Adebayor'un golüyle 1-0 öne geçiyor.Arda Turan
31' Sol kanattan gelişen atakta topla birlikte ceza sahası içine giren Kamil Ahmet Çörekçi altıpas önüne topu çevirmek istiyor ancak bu top kaleci Volkan Babacan'ın kontrolünde kalıyor.
30' Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla ilerleyen Edin Visca kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Kaleci Onur Kıvrak uzak direğe uzanıyor ve bu topu tokatlayarak tehlikeli uzaklaştırıyor.
24' Beş maçtır berabere kalan Trabzonspor, ligde devam eden en uzun beraberlik serisinin sahibi.
22' Visca son çizgide topu aldı. Ortasını yerden sert yolladı. Trabzonspor savunması Adebayor'a gelmeden uzaklaştırdı.
21' Trabzonspor, Süper Lig'de evinde Başakşehir'e sadece bir kez yenildi (4G 4B).
20' SON ANDA ONUR! Orta geldi. Arda Turan kafayla çok iyi indirdi. Adebayor da bekletmeden kaleye kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Onur kontrolü sağladı.
16' AZ FARKLA! Emre Belözoğlu sağdan konreri kullandı. İleri çıkan Attamah ceza sahasında kafayı vurdu. Top soldan az farkla auta çıktı.
15' Sağda topu alan Visca'nın ortasını Trabzonspor savunması kornere çeldi.
14' Süper Lig'de Başakşehir'i beş maçtır yenemeyen Trabzonspor (3B 2M), bu karşılaşmaların üçünde GOL atamadı.
12' Arda Turan, soldan bindiren Clichy'ye pasını verdi. Clichy de bekletmeden ortaladı. Top Adebayor'a gelmeden auta çıktı.
10' Kanattan bindiren Abdülkadir, ceza alanına doğru hareketlenen Sosa'yı gördü. Sosa kaleyi karşısına alıp hemen şutunu attı. Top sağdan auta çıktı.
9' Jose Sosa sağdan bindiren Pereira'yı gördü. Pereira da hemen Onazi'ye aktardı. Onazi'nin vuruşu kalecide kaldı.
8' Maçın ilk dakikalarındaki tempo düştü ancak oyun halen Trabzonspor'un kontrolünde.
7' İki takım Süper Lig'de 19 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Başakşehir sadece dört galibiyet alabildi (6B 9M).
6' Başakşehir, bu karşılaşmayı kazanırsa 46 puanla 1. sıraya yükselecek. Trabzonspor kazanırsa 36 puana ulaşacak.
4' Trabzonspor çok istekli başladı!
3' ŞİMDİ DE OKAY! Kaleyi karşısına alan Okay Yokuşlu çok sert vurdu. Volkan Babacan son anda kornere çeldi.
2' AZ FARKLA! Başakşehir ceza alanında Gökhan İnler büyük bir hata yaparak topu Sosa'ya kaptırdı. Sosa da alır almaz şutunu attı. Az farkla yan ağlarda kaldı.
1' SON ANDA! Trabzonspor etkili geldi. Pereira sağdan son çizgiye indi, yerden ortaladı. Top Burak'a gelmeden Başakşehir savunması uzaklaştırdı.

Maç başladı!

TRABZONSPOR: Onur, Tomas, Durica, Pereira, K.Ahmet, Okay, Sosa, Onazi, Yusuf, A.Ömür, Burak

BAŞAKŞEHİR : Volkan, Clichy, Epureanu, Attamah, Caiçara, Gökhan, Emre, Mossoro, Arda, Visca, Adebayor