Yelken Açıklaması Tirhandil Kupası 2018 Kış Trofesi

Bodrum'daki 3. ayak yarışlarında 11 tekne mücadele ediyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Otokar Tirhandil Kupası 2018 Kış Trofesi'nin 3. etap yarışları başladı.

Türkiye Yelken Federasyonu programında yer alan, Era Yelken Kulübü tarafından düzenlenen ve 6 etaptan oluşan organizasyonun üçüncü ayak yarışına 11 tekne katıldı.

Yarışmanın üçüncü ayağının ilk gün mücadelesine katılan sporcular, ilk olarak 17 millik Bodrum-Görecek Adası-Çelebi Adası-Kargı Adası rotasını izledi. Sporcular ardından Karaada önlerine kurulan parkurda yaklaşık 7 millik şamandıra rotada yelken açtı.

Bazı teknelerin rüzgar nedeniyle yan yatmasından sonra ilerledikleri sırada yelkenlerine su dolduğu görüldü. Tekne içerisinde hareketliliğin arttığı ve heyecanın yüksek olduğu bu anlarda yelkenleri kontrol eden ekip, rüzgarı iyi değerlendirip hızlarını artırmak için çaba harcadı.

Üçüncü ayak ilk gün yarışlarının ardından ekipler limana döndü. Organizasyon kapsamında akşam saatlerinde düzenlenen ödül töreninde, yarışmanın ikinci ayağında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Organizasyonun üçüncü ayağı, yarın yapılacak yarışlarla sona erecek.

Kaynak: AA