Polisgücü Macaristan Ekibine Gol Yağdırdı Açıklaması 9-4

Avrupa Şampiyon Kulüpler Hokey Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı, şampiyonadaki ikinci maçında Macaristan ekibini 9-4 yendi.

Şampiyonanın ilk maçını Slovakya’nın en güçlü takımı olan Senkvıce Hokey Takımıyla yaparak 5-3’lük skorla rakibini geçen Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı, ikinci maçında da Macaristan ekibini adeta gol yağmuruna tuttu.

Maç esnasında ve sonrasında Türkiye’nin farklı illerinden Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı yetkililerini telefonla arayan ve masaj gönderen sporseverlerin sevgi gösterileri sporculara da moral oldu. Yusuf Kasım’ın teknik direktörlüğünü yürüttüğü Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımında Alparslan Bozkurt, Yusuf Yaşar, Mahmut Cengiz, Mehmet Demirel, Murat Demirci, Kamil Sönmez, Celal Aydın, Ferhat Uğur, Ahmet Çeker ve Yakup Behrami görev alırken takımın en iyi sporcularından Reza Nurzade ve Cavit Gül Muhammet vizelerinin yetişmemesi nedeniyle şampiyona da görev alamadı. Bu iki güçlü sporcunun yokluğuna rağmen sahalarda destan yazan Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı sporcuları tribünlerde yapancı izleyicilerinde yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Gaziantep Polisgücü Sporun Avrupa liglerinde tanınan bir takım olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan, son iki maçla alınan sonuçlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporcuları kutladı. Kaplan yaptığı değerlendirmede, “Şampiyonanın ilk gününde iki güçlü takımla karşılaşarak iyi sonuçlar aldık. Sporcularımızdan iki önemli oyuncumuz olan Reza Nurzade ve Cavit Gül Muhammet vizelerinin yetişmemesi nedeniyle şampiyonaya katılamadılar. Sporcularımız buna rağmen büyük bir öz güven içerisinde maçlarda başarılara imza atmaya devam ediyor. Bugün önemli bir maçımız daha var. Çek Cumhuriyeti’nin Slavia Prague takımıyla karşılaşacağız. Bu maç bizim için büyük önem taşıyor. Sporcularıma güveniyorum” şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Turnuvasına damgasını vuran Gaziantep Polisgücü Spor Gaziantep’in tanıtımında da önemli rol oynuyor. Birçok yabancı televizyon kanalının spor programlarında gündeme gelen Gaziantep Polisgücü Spor Kulübü gerek Türkiye gerekse Gaziantep’in hokey sporunda ulaştığı noktanın gözler önüne serilmesine neden olurken Gaziantep için de önemli bir tanıtım sağlıyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Kulüp Genel Sekreteri İsmail Eryoldaş, “Kulübümüz sürekli Avrupa liglerinde birçok Avrupa ülkesinde maçlara çıkıyor. Prag’ın ardından Mayıs ayında da kız ve erkek takımlarımız 18-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Açık Alan Şampiyon Kulüpler Şampiyonasında Viyana ve Kophenhag’da yarışacak bu tür etkinlikler elbette Gaziantep ve Türkiye’nin tanıtımı için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Maç sonrası sporcuları kutlayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ve teknik heyet galibiyetin sevincini yaşarken sporcular bugün yapılacak olan ve şampiyona için büyük önem taşıyan maçla ilgili hazırlıklara başladı.

Kaynak: İHA