Mustafa Reşit Akçay, Kütahya'da Söyleşiye Katıldı

Teknik direktör Akçay:'Almanya'da 3 milyon Türk var. Peki, ne oldu da buradan Real Madrid'de, İngiltere'de oynayan 500 yetenekli oyuncu çıktı. Yapmayın, kendinize haksızlık yapmayın. Genetiğimizin bize verdiği bir yığın seçenek var ve bu seçeneklerin hepsini kullanabilmeliyiz'

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, Almanya'da yaşayan Türkler içerisinden Avrupa'nın üst düzey liglerinde oynayan çok sayıda futbolcu çıktığını belirterek, "Yapmayın, kendinize haksızlık yapmayın. Genetiğimizin bize verdiği bir yığın seçenek var ve bu seçeneklerin hepsini kullanabilmeliyiz." dedi.

Akçay, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kütahya Şubesi ve kentteki bir yerel gazetenin iş birliğiyle Kütahya Gençlik Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, spor kulübü yöneticileri, antrenör ve futbolcularla bir araya geldi.

Futbolculara tavsiyelerde bulunan Akçay, "Almanlar benim çocuğumdan daha zeki değil. Almanya'da 3 milyon Türk var. Peki, ne oldu da buradan Real Madrid'de, İngiltere'de oynayan 500 yetenekli oyuncu çıktı. Yapmayın, kendinize haksızlık yapmayın. Genetiğimizin bize verdiği bir yığın seçenek var ve bu seçeneklerin hepsini kullanabilmeliyiz." diye konuştu.

Konuşmasında futbol yorumcularını da eleştiren Akçay, şunları kaydetti:

"Futbolcularımızın yüzde 90'ı antrenör oluyor. Şimdi moda bir meslek daha var. O da televizyonda yorumculuk yapmak. O kadar kolay ki oraya otur, 30 bin lira maaşı al. Sonra salla babam salla. Kale boş, vur gitsin. Bu adam sessiz, arkası yok. Yapsana Fatih hocaya veya güçlü bir hocaya. Ona neden yapamıyorsunuz? Ona gelince konuşamıyorsunuz, dilinizi mi yuttunuz? Bana konuşuyorsun."

Söyleşi sonunda Akçay'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA