'Atletizmde 2017 Yılının En İyileri' Ödül Töreni

Gecede, yılın erkek atleti ödülünü Ramil Guliyev, yılın kadın atleti ödülünü Eda Tuğsuz aldı Anadolu Ajansı, basın destek ödülüne layık görüldü Gençlik ve Spor Bakanı Bak: 'Çok çalışmak zorundayız, güçlü rakiplerimiz var. Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları. İnşallah Tokyo'da Türk atletizmine yeni madalyalar gelecek' 'Şu anda Afrin'de harekata katılan Mehmetçiklerimize selamlarımızı yolluyoruz. Mehmetçiklerimiz için koşup şampiyon olacağız' Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:'2020 Olimpiyatları yolunda emin adımlarla ilerliyoruz'

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından "Atletizmde 2017 Yılının En İyileri" ödül töreni düzenlendi.

Organizasyonda 2017 yılı içinde atletizme emeği geçen, katkı sağlayan ve başarı elde etmiş sporcu, yönetici, antrenör ile basın mensuplarına ödülleri dağıtıldı.

Yenibosna'daki Gönen Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Avrupa Atletizm Birliği Başkanı Svein Arne Hansen, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve milli atletler ile spor camiasından birçok isim katıldı.

Gecede, yılın erkek atleti ödülünü Ramil Guliyev, yılın kadın atleti ödülünü de Eda Tuğsuz aldı. Erkekler 200 metre dünya şampiyonu Ramil Guliyev'e ödülünü, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi.

Anadolu Ajansı da gecede basın destek ödülüne layık görüldü. AA Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan, ödülü Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın elinden aldı.

- Bakan Bak: "Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları"

Gecede konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2017 yılında atletizmde çok önemli neticeler alındığını belirterek, "Federasyonumuz ve yetkilileri tebrik ediyorum. Ramil'in 200 metredeki dünya şampiyonluğu önemli, Türk atletizmi için bir zirve. Yasmani Copello'nun bronzu da çok değerli. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Mizgin Ay'ın 100 metredeki şampiyonluğu çok anlamlı. Fenerbahçe Kulübüne ve başkanı Aziz Yıldırım Bey'e, ENKA, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Üsküdar Belediyespor ve tüm kulüplerimize teşekkür ediyorum. Türk sporuna çok büyük yatırımlar yapan Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türk sporu çok önemli tesisler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Bütçelerin artışı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı ve Turkcell'e teşekkür ediyorum. Bu destekler Türk atletizminin çıtasının yükselmesini sağladı."

Türk atletizminin çok iyi bir yolda olduğunu vurgulayan Bakan Bak, "Çok çalışmak zorundayız, güçlü rakiplerimiz var. Hedef 2020 Tokyo Olimpiyatları. İnşallah Tokyo'da Türk atletizmine yeni madalyalar gelecek. Türk sporu büyümeye devam edecek. Bunlar yeterli değil, çok çalışmalıyız. Her şey Türk sporu için, güzel Türkiye için. Türk sporunun başarısı ülkemiz için önemli. Şu anda Afrin'de harekata katılan Mehmetçiklerimize selamlarımızı yolluyoruz. Mehmetçiklerimiz için koşup şampiyon olacağız."

Gençlik ve Spor Bakanı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın 2013'ten bu yana Türk atletizmine büyük hizmetler verdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Fatih Çintimar'a desteğe devam edeceğiz. Yarın da Balkan Şampiyonası, 17 ülkenin katılımıyla başlayacak. Pazar günü İstanbul Kupası gerçekleştirilecek. Bunlar Türk atletizmi için önemli yarışlar. Sporcularımıza başarılar diliyorum. Ben de bu camianın içerisindeyim. İstanbul Maratonu'nun 1994 yılındaki organizasyonunda ve sonrasında pek çok defa görev aldım. Kabataş'ta okurken atletizm takımındaydım, 5 bin metrede İstanbul 23'üncülüğüm var. Takım halinde şampiyon olmuştuk. Ayrıca İnönü Stadı'nda pek çok atletizm müsabakasına katıldık. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübünde genel sekreterlik yaparken atletizm branşının pek çok müsabakasında sporcularımızla birlikte oldum."

- Çintimar: "2020 Olimpiyatları yolunda emin adımlarla ilerliyoruz"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türk atletizminin son yıllarda çok büyük bir ivme yakalayarak Avrupa ve dünyada belirli bir çıtanın üstüne çıktığını kaydederek, şunları söyledi:

"Türk atletizminin yakaladığı çıkışta başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak ve tüm spor teşkilatına şükranlarımı sunuyorum. 2020 Olimpiyatları yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 125 olimpik, 200 TOHM ve 29 bin 800 aktif sporcumuzla 2020'ye emin adımlarla yürüyoruz. Atletizm tarihimizde bugüne kadar olimpiyatlarda üç madalyamız var. 2020'de tarihimizin tamamından daha fazlasını almak için çalışıyoruz. Allah'ın izniyle bunu başaracağız."

Gecede, Atletizm Milli Takımı'nın giyeceği yeni formalar da tanıtıldı. Milli sporcular, yeni formalarını düzenlenen mini bir defile ile tanıttı.

- Ödüller

Jüri oylarının neticesinde ödül alan isimler şöyle:

Yılın erkek atleti: Ramil Guliyev

Yılın kadın atleti: Eda Tuğsuz

Yılın 23 yaş altı erkek atleti: Osman Can Özdeveci

Yılın 23 yaş altı kadın atleti: Yasemin Can

Yılın 20 yaş altı erkek atleti: Alperen Acet

Yılın 20 yaş altı kadın atleti: Meryem Bekmez

Yılın 18 yaş altı erkek atleti: Mehmet Çelik

Yılın 18 yaş altı kadın atleti: Mizgin Ay

Altyapıya destek kulüp özel ödülü: İzmir Atletizm Spor Kulübü

Yılın kulüpler özel ödülü: İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor

Yılın kulübü özel ödülü: ENKA ve Fenerbahçe

Atletizmde yılın annesi: Meryem Bekmez'in annesi Hevile Bekmez

Performans özel ödülleri: Tuğba Güvenç, Yasmani Copello Escobar, Salih Korkmaz, Kaan Kigen Özbilen

Basın destek ödülleri: Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, NTVSpor, TRT Spor ve Sports TV

Atletizme hizmet ödülleri: Spor İstanbul, Uzun Etap, Argeus Travel & Events, Murat Kocakaya

Sponsor ödülleri: Milli Takımlar Ana sponsoru - Turkcell, TAF Ana Sponsoru - Spor Toto Teşkilat Başkanlığı

Fair Play ödülü: Nimet Karakuş

Yılın erkek antrenörü: Oleg Mukhin - Ramil Guliyev'in antrenörü

Yılın kadın antrenörü: Güler Yaşar - Sinan Ören ve Büşra Yıldırım'ın antrenörü

Onur ödülü: Aziz Yıldırım ve Şarık Tara

Yılın basın muhabiri ödülü: Ercan Ata - DHA

Kaynak: AA